14/06/2023 15/06/2023 Επίσκεψη στο εργοτάξιο για την ανέγερση του Ιωνικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας & Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατόυλης συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και από τη Δήμαρχο Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου. Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε λεπτομερώς για την πορεία του έργου και το χρονοδιάγραμμα που...
14 Ιουνίου, 2023 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2023 - 1:40

Προ των πυλών το «Ιωνικό Κέντρο» – Σε λειτουργία ο χώρος στάθμευσης τον Σεπτέμβριο

Διαδώστε:
Προ των πυλών το «Ιωνικό Κέντρο» – Σε λειτουργία ο χώρος στάθμευσης τον Σεπτέμβριο

Επίσκεψη στο εργοτάξιο για την ανέγερση του Ιωνικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας & Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατόυλης συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και από τη Δήμαρχο Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε λεπτομερώς για την πορεία του έργου και το χρονοδιάγραμμα που απαιτείται για την υλοποίηση του και εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς όπως είπε “ένα όραμα του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ ολοκληρώνεται με γοργούς ρυθμούς και ένα μεγάλο μέρος του θα αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή.”

Το «Ιωνικό Κέντρο» που έχει στόχο τη διαφύλαξη και προβολή της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων της Μ. Ασίας, υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας μέσω ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 12.3 εκ. ευρώ και αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα δοθεί προς λειτουργία και το υπόγειο πάρκινγκ 300 θέσεων.

Το έργο υλοποιείται σε 4 επίπεδα και θα περιλαμβάνει χώρο λατρείας, παιδείας, τέχνης, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, διαλόγου, ψυχαγωγίας, πολιτισμού, χώρο στάθμευσης και χώρο πρασίνου που θα καλύπτει το 70% της συνολικής επιφάνειας του έργου.

“Είναι πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή και την Εκκλησία μας, ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Ίδρυση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος” τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων