14/08/2022 14/08/2022 Προεόρτια της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής. Το παρών έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, Μέλη του...
14 Αυγούστου, 2022 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2022 - 16:41

Τα προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής

Διαδώστε:
Τα προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής

Προεόρτια της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Το παρών έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, Μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής καθώς και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τέλεσε Αρχιερατικό κτητορικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ιερατευσάντων, κτητόρων, δωρητών και ευεργετών του Ιερού Ναού.

Προ του «δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων