20/12/2020 20/12/2020 Στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων αναφέρθηκε στο σημερινό του κήρυγμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. “Μεγάλη λοιπόν η εορτή των Χριστουγέννων. Μεγάλη ημέρα την οποία θα ζήσουμε και δοξάζουμε τον Θεό που παρά τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες. Παρά τα όσα η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει θα μπορέσουμε και πάλι, με ανοιχτές...
20 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2020 - 17:33

“Θα μπορέσουμε και πάλι να έρθουμε στον χώρο του Θεού”

Διαδώστε:
“Θα μπορέσουμε και πάλι να έρθουμε στον χώρο του Θεού”

Στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων αναφέρθηκε στο σημερινό του κήρυγμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

“Μεγάλη λοιπόν η εορτή των Χριστουγέννων. Μεγάλη ημέρα την οποία θα ζήσουμε και δοξάζουμε τον Θεό που παρά τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες. Παρά τα όσα η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει θα μπορέσουμε και πάλι, με ανοιχτές τις εκκλησίες, να έρθουμε μέσα στον χώρο του Θεού, στον χώρο της λατρείας για να γευθούμε αυτήν ακριβώς την μεγάλη κοινωνία μαζί Του, μέσα από το ποτήριον της ζωής, μέσα από το ποτήριο εκείνο μας ενώνει με τον Ιησού Χριστό”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην προετοιμασία του πιστού για να γευθεί το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, λέγοντας: “Διότι έτσι θα αντιληφθούμε ότι όταν το όνομά αυτού είναι Εμμανουήλ, το οποίο ο Θεός είναι μαζί μας, για να είναι ο Θεός μαζί μας, για να είναι πάντα εκείνος θα σκεπάζει την πορεία μας, πρέπει να τον γευόμαστε. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το γεύμα εκείνο της αθανασίας, για το γεύμα εκείνο το οποίο προσφέρεται σε κάθε Θεία Λειτουργία και καλούμε όλους τους πιστούς, χωρίς φόβο, χωρίς ανασφάλεια, αλλά με πίστη και ελεύθερη επιλογή να έρθετε και να λάβετε το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας για να αντιληφθείτε ότι ο Χριστός είναι μαζί μας, ότι ο Χριστός δεν θα μα εγκαταλείψει ποτέ”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων