08/09/2020 08/09/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Βηματάρισσας», δωρεά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία. Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε υπαίθριος Αρχιερατικός Εσπερινός,...
08 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2020 - 14:54

Τιμήθηκε η Παναγία η “Βηματάρισσα” στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Τιμήθηκε η Παναγία η “Βηματάρισσα” στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Βηματάρισσας», δωρεά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε υπαίθριος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, παρουσία της Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, μελών του Δ.Σ Νέας Ιωνίας και εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην θαυματουργική χάρη της Ιεράς Εικόνας Της, στην οποία καθημερινά οι πιστοί προστρέχουν με ευλάβεια στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής και εναποθέτουν τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, ζητώντας από την Παναγία βοήθεια και παρηγοριά. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης τον Πανοσ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ για την πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων