15/04/2024 15/04/2024 Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 (Δ’ Νηστειών), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Νέα Ιωνία, με τη συμμετοχή κληρικών τόσο της τοπικής Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας, όσο και άλλων...
15 Απριλίου, 2024 - 10:22

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 (Δ’ Νηστειών), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Νέα Ιωνία, με τη συμμετοχή κληρικών τόσο της τοπικής Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας, όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, ενώ συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλαβεστάτου Διακόνου, εκ Σερβίας ορμώμενου, π. Στεφάνου Ντούσκοβιτς, Πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Στέφανος, με εμφανή συγκίνηση, εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του προς τον Τριαδικό Θεό για την ευσπλαχνία και τις πλούσιες δωρεές στη ζωή του και ευχαρίστησε υιϊκώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη, με τις οποίες τον περιέβαλε, καθώς και τους παρισταμένους πνευματικούς του πατέρες και τα μέλη της οικογένειάς του, που συνεχώς βρίσκονται πλάι του στην κατά Θεόν πορεία του.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα ιερέα, επισημαίνοντας την ωριμότητα, την αποφασιστικότητα και την βαθειά επιθυμία του να υπηρετεί και να λειτουργεί τα Άχραντα Μυστήρια. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στο υψηλό και ευθυνοφόρο αξίωμα της Ιερωσύνης, το οποίο αποτελεί σταυρό για κάθε κληρικό, ανεξαρτήτως φυλής και γλώσσας, καλώντας τον π. Στέφανο να είναι πάντοτε ειλικρινής και να διακονεί το Ιερό Θυσιαστήριο με πνεύμα ταπεινότητας, χαράς και αυτοθυσίας, ώστε να καταστεί άξιος λειτουργός της Εκκλησίας.

Τον νέο Πρεσβύτερο τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Σερβίας στην Αθήνα κ. Ντέγιαν Μάκοβιτς (Dejan Mačković), μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, φορείς της πόλεως, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος συγγενών και φίλων του, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας για να προσευχηθούν για τον νεοχειροτονηθέντα ιερέα και να αναφωνήσουν το ΑΞΙΟΣ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Στέφανο, ο οποίος στη συνέχεια, κατόπιν παρότρυνσης του Σεβασμιώτατου, μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων