18/06/2019 18/06/2019 Σε κλίμα συγκίνησης εορτάσθηκε η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, όπου πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς για να αποδώσει δόξα στον Τριαδικό Θεό. Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας...
18 Ιουνίου, 2019 - 20:34

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Σε κλίμα συγκίνησης εορτάσθηκε η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, όπου πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς για να αποδώσει δόξα στον Τριαδικό Θεό.

Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ν. Φιλαδελφείας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του ευλαβεστάτου Διακόνου Γρηγορίου Καρύδη.

Στην ομιλία του ο νεοχειροτονηθείς, με βαθιά συγκίνηση, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την ύψιστη τιμή που του έκανε να τον προαγάγει στον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, στο Πανάγιο και Ζωοποιό Πνεύμα και στο θεοσύστατο μυστήριο της Ιερωσύνης, ενώ κάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο να εργάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως με αγάπη για τον πλησίον στον Αμπελώνα του Κυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων