26/03/2022 26/03/2022 Me ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος υποδέχθηκε την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 το Τίμιο Λείψανο της Αγίας ένδοξου Ισαποστόλου Ελένης, μητρός του Αγίου Κωνσταντίνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας...
26 Μαρτίου, 2022 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2022 - 9:37

Υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Ελένης στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Ελένης στη Νέα Ιωνία

Me ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος υποδέχθηκε την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 το Τίμιο Λείψανο της Αγίας ένδοξου Ισαποστόλου Ελένης, μητρός του Αγίου Κωνσταντίνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού, πλαισιωμένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριο, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, την Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων Μικρασιατικών σωματείων της πόλεως και πλήθος ευσεβών πιστών.

Στη συνέχεια το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε στο μέσο του Μητροπολιτικού Ναού προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

Ακολούθως, τελέσθηκε η Ακολουθία της Γ’ στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στην οποία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Στην σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον κ. Αγαθάγγελο στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ιστορική έλευση του Ιερού Λειψάνου της Μικρασιάτισσας Αγίας Ελένης, τονίζοντας την σημασία και την μεγάλη ευλογία που αποτελεί για την τοπική Εκκλησία της Νέας Ιωνίας, η οποία φέτος τιμά την μνήμη των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Αγαθάγγελος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Ελένης και επεσήμανε την προσφορά της, η οποία σφράγισε την ιστορία της χριστιανικής Ευρώπης και συνέβαλε στη θεμελίωση του ευρωπαϊκου πολιτισμού. Ακολούθως τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, προς τιμήν της Αγίας Ελένης.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό ναό μέχρι και την Κυριακή Δ’ Νηστειών (3 Απριλίου), όπου καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων