27/02/2023 27/02/2023 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής στον, κατάμεστο από πιστούς, Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ....
27 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2023 - 10:09

Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής στον, κατάμεστο από πιστούς, Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, ο οποίος ανέφερε το γενικό θέμα των φετινών Κατανυκτικών Εσπερινών, το οποίο είναι ο Απόστολος Παύλος, ενώ αναφέρθηκε περιληπτικά στη βιωτή του Αποστόλου των Εθνών.

Φέτος, με πρόνοια του Σεβασμιωτάτου, εκδόθηκε τευχίδιο που περιέχει την ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού με συνοδεία μετάφρασης, προκειμένου ο λαός του Θεού, να μπορέσει να κατανοήσει ευκολότερα τον πνευματικό πλούτο των κειμένων των ακολουθιών αυτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων