24/06/2023 24/06/2023 Ιερά παμμητροπολιτική αρχιερατική Αγρυπνία, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου, τελέστηκε το βράδυ της 21ης προς την 22α Ιουνίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου, Αποστόλου Παύλου Νέας Κρήνης, με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των Ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεώς Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, και πλήθους λαού. Η λατρευτική αυτή νυκτερινή σύναξη συγκλήθηκε με αφορμή την...
24 Ιουνίου, 2023 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2023 - 14:49

Αγρυπνία στην Ι.Μ. Καλαμαριάς – 8 χρόνια από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιουστίνου

Διαδώστε:
Αγρυπνία στην Ι.Μ. Καλαμαριάς – 8 χρόνια από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιουστίνου

Ιερά παμμητροπολιτική αρχιερατική Αγρυπνία, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου, τελέστηκε το βράδυ της 21ης προς την 22α Ιουνίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου, Αποστόλου Παύλου Νέας Κρήνης, με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των Ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεώς Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, και πλήθους λαού.

Η λατρευτική αυτή νυκτερινή σύναξη συγκλήθηκε με αφορμή την λήξη των κατηχητικών συνάξεων (προνήπιες, κατώτερες, μέσες, ανώτερες, φοιτητικές, νέων επιστημόνων, οικογενειών, μελέτης Αγίας Γραφής), συνέπεσε δε με την συμπλήρωση 8 ετών από την ημέρα ενθρονίσεως του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου.

Η αγρυπνία ήταν αφιερωμένη στον ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας, Απόστολο Παύλο, στον όποιον, κατόπιν αποφάσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Ιουστίνου είναι αφιερωμένη η τρέχουσα εκκλησιαστική χρόνια, ως προοίμιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη χρονιά (2024), έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ομιλητής, στην λατρευτική σύναξη, ήταν ο ερμηνευτής των Επιστολών του Αποστόλου Παύλου και διαπρύσιος κήρυκας του λόγου του Θεού, Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης, ο οποίος ομίλησε θαυμάσια με θέμα: «η αμαρτία κατά τον Απόστολο Παύλο».

Τους χορούς των ιεροψαλτών διηκόνησαν λαμπρώς και ιεροπρεπώς τον μεν πρώτο, ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Θείας Μεταμορφώσεως κ. Πέτρος Παπαεμμανουήλ, τον δε δεύτερο, ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μικρού Εμβόλου, κ. Κωνσταντίνος Μαρινόπουλος.

Πλήθος πιστού λαού προσήλθαν στο Ποτήριο της Ζωής, επισφραγίζοντας με την συμμετοχή τους αυτή τον πόθο για την Αιώνια Ζωή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων