27/03/2023 27/03/2023 Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε ο πέμπτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς το απόγευμα της Δ’ Κυριακής των Νηστειών, 26 Μαρτίου 2023. Κατά τον Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Θεοφιλέστατος...
27 Μαρτίου, 2023 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 12:25

Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Καλαμαριά και ομιλία του Επισκόπου Ωρεών

Διαδώστε:
Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Καλαμαριά και ομιλία του Επισκόπου Ωρεών

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε ο πέμπτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς το απόγευμα της Δ’ Κυριακής των Νηστειών, 26 Μαρτίου 2023.

Κατά τον Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Ο Θεοφιλέστατος, στο τέλος του Εσπερινού, ανέπτυξε με μεγάλη επιτυχία το θέμα: «Ἐκκλησία Θεοῦζῶντος, στῦλος καί ἑδραίωμα τῆς ἀληθείας (Τιμ. Α’ 3,15) – Ἡ Ἐκκλησία, κατά τόν ἀπόστολο Παῦλο».

Έχοντας λιπαρή θεολογική παιδεία, ο Θεοφιλέστατος ομιλητής, αλλά και παιδαγωγική ικανότητα, παρουσίασε την Παύλεια διδασκαλία περί Εκκλησίας και την επίδρασή της στην διδασκαλία των Πατέρων και στην εκκλησιαστική συνείδηση και ζωή των πιστών.

Την επόμενη Κυριακή, κατά τον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό, θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, με θέμα:«Θεοῦ ἐσμεν συνεργοί (Κορ. Α ́ 3,9) – Οἱ συνεργάτες τοῦ ἀποστόλου Παύλου”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων