04/07/2023 04/07/2023 Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν την Κυριακή 2 Ιουλίου, τα Εγκαίνια του ιερού παρεκκλησίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Προφήτου Ηλιού, του οικισμού Σμίλα, Επανομής. Το Σάββατο το απόγευμα, μετά τον καταρτισμό των Ιερών λειψάνων των Αγίων μαρτύρων Νικήτα, Μαρίνης, και των εν τη ιερά Μονή του Αγίου Σάββα αναιρεθέντων, τελέστηκε ο αναστάσιμος Εσπερινός και ο...
04 Ιουλίου, 2023 - 12:34

Εγκαίνια ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Ιωάννου του Θεολόγου και Προφήτου Ηλιού Σμίλα Επανομής

Διαδώστε:
Εγκαίνια ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Ιωάννου του Θεολόγου και Προφήτου Ηλιού Σμίλα Επανομής

Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν την Κυριακή 2 Ιουλίου, τα Εγκαίνια του ιερού παρεκκλησίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Προφήτου Ηλιού, του οικισμού Σμίλα, Επανομής.

Το Σάββατο το απόγευμα, μετά τον καταρτισμό των Ιερών λειψάνων των Αγίων μαρτύρων Νικήτα, Μαρίνης, και των εν τη ιερά Μονή του Αγίου Σάββα αναιρεθέντων, τελέστηκε ο αναστάσιμος Εσπερινός και ο Όρθρος των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Την επομένη, τελέστηκε η Ακολουθία των Εγκαινίων και η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο εγκαινιασθέν, πλέον, Παρεκκλήσιο, προεξάρχοντος του Οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου, με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως, και σχεδόν του συνόλου των κατοίκων του οικισμού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος ερμήνευε τις λειτουργικές πράξεις που τελούνταν και επεσήμανε την αξία της καθιερώσεως ιερού Θυσιαστηρίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους αυτούς που με οποιονδήποτε τρόπο συνήργησαν στην οικοδόμηση του παρεκκλησίου, στον εξωραϊσμό του, στην προετοιμασία των εγκαινίων, όπως και προς όλους τους παρευρισκομένους για την προσέλευσή τους.

Η όμορφη λειτουργική σύναξη ολοκληρώθηκε με παράθεση κεράσματος προς όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων