31/10/2022 31/10/2022 Επετειακή εκδήλωση με τίτλο “Εξ Ανατολών το Φως”, από το φοιτητικό τμήμα της “Χριστιανικής Ελπίδος” και τη χορωδία των Εκπαιδευτηρίων “Ελπίδα” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2022 στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην αιματοβαμμένη Μικρά Ασία, με εναλλαγές ιστορικής αφήγησης, πρόζας, τραγουδιών και μικρασιατικών παραδοσιακών χορών, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από...
31 Οκτωβρίου, 2022 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2022 - 15:23

Εκδήλωση για την Μικρά Ασία στο Προκόπειο Εκκλησιαστικό Κέντρο

Διαδώστε:
Εκδήλωση για την Μικρά Ασία στο Προκόπειο Εκκλησιαστικό Κέντρο

Επετειακή εκδήλωση με τίτλο “Εξ Ανατολών το Φως”, από το φοιτητικό τμήμα της “Χριστιανικής Ελπίδος” και τη χορωδία των Εκπαιδευτηρίων “Ελπίδα” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2022 στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην αιματοβαμμένη Μικρά Ασία, με εναλλαγές ιστορικής αφήγησης, πρόζας, τραγουδιών και μικρασιατικών παραδοσιακών χορών, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 30 φοιτήτριες του φοιτητικού τμήματος της Αδελφότητος “Χριστιανική Ελπίς”.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης απέδωσαν τα γεγονότα των μαύρων εκείνων ημερών της Μικρασιατικής καταστροφής και νοερά μετέφεραν το πολυπληθές κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση στις μαύρες ημέρες της Μικρασιατικής τραγωδίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης και μέσα στα ζωηρά χειροκροτήματα του παρευρισκόμενου κόσμου, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ευχαρίστησε τις φοιτήτριες για την άριστη παρουσίαση της εκδήλωσης και επαίνεσε την αγάπη τους προς την Εκκλησία, επέδωσε δε τον Σταυρό Α’ Τάξεως του Αγίου μεγαλομάρτυρος Ευγενίου του Τραπεζουντίου, στην Προεστώσα της Αδελφότητας «Χριστιανική Ελπίς» κ. Ιουλία Χατζηδάκη, ως αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς της Αδελφότητος στο έργο της κατηχήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων