19/08/2023 19/08/2023 Μέσα σε κλίμα χαράς και ευλογίας, με ξεχωριστό κέφι και παιδικά χαμόγελα που αποτυπώνουν μοναδικές αναμνήσεις, ολοκληρώνονται οι κατασκηνωτικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς που φέτος φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της πανέμορφης Πρώτης Φλωρίνης. Mε το ανύστακτο ενδιαφέρον, την ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, π. Ιουστίνου, παιδιά, νέοι, στελέχη, αλλά και...
19 Αυγούστου, 2023 - 13:21
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2023 - 13:12

Ένα ευλογημένο κατασκηνωτικό ταξίδι της Μητρόπολης Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Ένα ευλογημένο κατασκηνωτικό ταξίδι της Μητρόπολης Καλαμαριάς

Μέσα σε κλίμα χαράς και ευλογίας, με ξεχωριστό κέφι και παιδικά χαμόγελα που αποτυπώνουν μοναδικές αναμνήσεις, ολοκληρώνονται οι κατασκηνωτικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς που φέτος φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της πανέμορφης Πρώτης Φλωρίνης.

Mε το ανύστακτο ενδιαφέρον, την ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, π. Ιουστίνου, παιδιά, νέοι, στελέχη, αλλά και μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Πατριαρχική Σχολή Αγίου Δημητρίου Ιεροσολύμων είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες ζωής γεμάτες αγάπη Χριστού.
Ο Μέγας Απόστολος των Εθνών, Παύλος, αποτέλεσε τον κεντρικό θεματολογικό άξονα όλων των κατασκηνωτικών περιόδων και δραστηριοτήτων που εντάσσονται στο πλαίσιο προετοιμασίας σειράς δράσεων για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την Ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
Η τακτική παρουσία και συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου στην κατασκηνωτική καθημερινή ζωή και δράση, παρόλο το βεβαρημένο του πρόγραμμα, συνέβαλε καταλυτικά στη δημιουργία μιας ζεστής πνευματικής ατμόσφαιρας.
Ο Σεβασμιώτατος αμέσως μετά τη συμμετοχή του στην Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου προσήλθε και πάλι στις κατασκηνώσεις μεταφέροντας εγκάρδιες πατριαρχικές ευχές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πατριάρχη του Γένους των Ρωμιών, κ.κ. Βαρθολομαίο, σε όλα τα παιδιά της κατασκήνωσης.
Καθόλη τη διάρκεια των κατασκηνώσεων ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε πολλές φορές μαζί με τα στελέχη και τους κατασκηνωτές πάνω σε ποικίλα θέματα που αφορούν τους νέους, για τις σπουδαίες αρχές της Ρωμιοσύνης και τη σημασία της μελέτης και εμβάθυνσης θεμάτων που αφορούν την ιστορία και την πίστη.
Επιπροσθέτως, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι με την ολοκλήρωση των κατασκηνωτικών δράσεων όλα τα στελέχη ολοκληρώνουν πιστοποιημένη επιμόρφωση διαχείρισης κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων Εxedra Μark 1911.
Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους στη Γιορτή Νεολαίας 2023 που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στην Καλαμαριά, στο πλαίσιο της οποίας συμπεριλαμβάνονται πολλές μετακατασκηνωτικές δράσεις, εργαστήρια και παιχνίδια.
        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων