20/05/2021 20/05/2021 Εγκύκλιο εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος με την οποία ευχαριστεί τους πιστούς για την τήρηση των μέτρων και την υποδειγματική τους παρουσίας εντός και εκτός των Ιερών Ναών κατά την περίοδο του Πάσχα. Ακόμα ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε του Ιερείς και τους Διάκονους για την οργάνωση των Ιερών Ακολουθιών ενώ ευχαρίστησε...
20 Μαΐου, 2021 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2021 - 10:36

Ένα “ευχαριστώ” του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης στους Ιερείς και τους πιστούς

Διαδώστε:
Ένα “ευχαριστώ” του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης στους Ιερείς και τους πιστούς

Εγκύκλιο εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος με την οποία ευχαριστεί τους πιστούς για την τήρηση των μέτρων και την υποδειγματική τους παρουσίας εντός και εκτός των Ιερών Ναών κατά την περίοδο του Πάσχα. Ακόμα ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε του Ιερείς και τους Διάκονους για την οργάνωση των Ιερών Ακολουθιών ενώ ευχαρίστησε και ευλόγησε και τα Εκκλησιαστικά συμβούλια.

Ολόκληρη η Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς:

Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά, Χριστός Ανέστη!

Ζώντας μέσα στην πανευφρόσυνη εκκλησιαστική περίοδο του Πάσχα, επιθυμώ να απευθυνθώ προς εσάς, τα εκλεκτά τέκνα της τοπικής Εκκλησίας μας, για να σας ευχαριστήσω, εκ βάθους καρδίας, για την προσέλευση και συμμετοχή σας στις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Αγίου Πάσχα.

Χάρηκα, ιδιαιτέρως, που συνάντησα τα προσφιλή πρόσωπά σας μέσα στις Εκκλησιές μας, χάρηκα για την κατάνυξη και το προσευχητικό φρόνημά σας, χάρηκα για την αθρόα και με προσοχή προσέλευσή σας στις ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα.

Χάρηκα, επίσης, για την υποδειγματική και άψογη παρουσία σας εντός και εκτός των Ιερών μας Ναών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία του covid – 19. Από την καθημερινή ενημέρωσή μου από τους Ιερείς μας, διεπίστωσα την αξιέπαινη συνεργασία σας και την ευλογημένη υπακοή στις οδηγίες τους.

Χάρηκα, τέλος, που σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, κατά το οποίο, μέσω κυρίως του διαδικτύου, εσπάρησαν εκατοντάδες ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις που απέβλεπαν στην διάσπαση της ενότητος σας με τον Επίσκοπό σας και τους Ιερείς, εσείς τα εκλεκτά τέκνα της τοπικής μας Εκκλησίας, κλείσατε τα αυτιά σας σε όλες τις σειρήνες και παραμείνατε πιστοί και αφοσιωμένοι στην Εκκλησία.

Από το κέντρο της καρδιάς μου αναβλύζει δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό μας, για εσάς, τον εκλεκτό πιστό λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Σας καμαρώνω, σας επαινώ και σας ευχαριστώ που παραμείνατε ενωμένοι με τον Επίσκοπό σας και τους καλούς Ιερείς μας, σαν οι χορδές στην επισκοπική κιθάρα, όπως διδάσκει ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος, αποκρούοντας κάθε διδαχή που διασπά αυτήν την αγία ενότητα. Σας παρακαλώ θερμά να παραμείνετε ενωμένοι, διότι αυτός που προκαλεί την διάσπαση της εκκλησιαστικής ενότητος, τον διάβολο υπηρετεί.

Άξιοι κάθε επαίνου και ολόψυχης ευχαριστίας είναι και οι αγαπητοί μου Ιερείς και Διάκονοι, οι Εφημέριοί σας, που επωμίσθηκαν την ευθύνη, για την άψογη οργάνωση και ιερούργηση των ιερών ακολουθιών της περιόδου αυτής, σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν. Το έχω ξαναπεί, το ξαναλέω και σήμερα: Έχουμε στην Μητρόπολή μας καλούς και ευσεβείς Ιερείς, που αγαπούν τον λαό και θυσιάζονται για το ποίμνιο. Γι’ αυτό, σας παρακαλώ, να τους σέβεστε και να τους αγαπάτε. Στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας, αυτοί απέδειξαν και αποδεικνύουν το πόσο αφοσιωμένοι είναι στην αποστολή τους και με πόση θυσιαστικότητα διακονούν τις υλικές και πνευματικές ανάγκες σας.

Άξιοι επαίνου και ευχαριστιών είναι και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, των Ερανικών Επιτροπών, οι Ιεροψάλτες, οι Ιερόπαιδες, οι Εθελοντές και οι Εθελόντριες. Πολύ βοήθησαν στην ομαλή λειτουργία των ενοριών και στην εφαρμογή των υγειονομικών όρων, κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Ως Επίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας, αφού και πάλι θερμά σας ευχαριστήσω, υψώνω τα χέρια μου και σας ευλογώ όλους με αγάπη πατρική, γονυπετύς δεόμενος στον Αναστάντα Κύριο για την σωτηρία σας και για την ψυχική και σωματική σας υγεία. Εύχομαι δε, πατρικά, ο Αναστάς Κύριός μας να πλημμυρίζει πάντοτε την ζωή σας με την αναστάσιμη χαρά Του και του χρόνου να εορτάσουμε τις Άγιες ημέρες του Πάσχα ελεύθεροι από την πανδημία του Κορωνοϊού.

Με πολλές πατρικές εόρτιες ευχές
Ο Μητροπολίτης και πνευματικός Πατέρας σας

† Ο ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ & ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων