07/10/2023 07/10/2023 Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μικρού Εμβόλου ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος προέστη της λατρευτικής συνάξεως, στην οποία συμμετείχαν οι κατηχήτριες και κατηχητές των Ενοριών της Μητροπόλεως. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την σχετική ευχή...
07 Οκτωβρίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2023 - 17:21

Έναρξη νέας κατηχητικής χρονιάς της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Έναρξη νέας κατηχητικής χρονιάς της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μικρού Εμβόλου ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος προέστη της λατρευτικής συνάξεως, στην οποία συμμετείχαν οι κατηχήτριες και κατηχητές των Ενοριών της Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την σχετική ευχή της χειροθεσίας στους νέους κατηχητές/τριες.

Στο κέρασμα που ακολούθησε στην φιλόξενη αίθουσα του Ναού, πρώτος έλαβε τον λόγο ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Κοτρώνης, γενικός υπεύθυνος του κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, τονίζοντας το μεγαλείο και την ευθύνη της αποστολής των κατηχητών στη σημερινή εποχή.

Στη συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος, απευθύνοντας λόγο συμβουλευτικό, επισημαίνοντας το φιλοκαλικό πνεύμα, το οποίο θα πρέπει να ακτινοβολούν οι κατηχητές.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με την επίδοση των διοριστηρίων και χειροθετηρίων γραμμάτων.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων