26/09/2020 26/09/2020 Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα η ιερά μνήμη του Ευαγγελιστού Ιωάννη στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαμαριάς. Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Ν, Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου ιερούργησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου  Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίος ο οποίος τέλεσε και το μνημόσυνο προσφιλούς του προσώπου. Στο κήρυγμά του ο π. Βαρθολομαίος...
26 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:13
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2020 - 12:16

“Οι χριστιανοί αγκαλιάζουν με το χαμόγελό τους τον κόσμο”

Διαδώστε:
“Οι χριστιανοί αγκαλιάζουν με το χαμόγελό τους τον κόσμο”

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα η ιερά μνήμη του Ευαγγελιστού Ιωάννη στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαμαριάς. Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Ν, Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου ιερούργησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου  Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίος ο οποίος τέλεσε και το μνημόσυνο προσφιλούς του προσώπου.

Στο κήρυγμά του ο π. Βαρθολομαίος με αφορμή την ηγαπημένο μαθητή του Χριστού, τον μαθητή της αγάπης αναφέρθηκε στην αγάπη που πρέπει να χαρακτηρίζει τους χριστιανούς και κάλεσε όλους να καλλιεργήσουν το πνευματικό χωράφι του ευατού μας με αυτή την πολύτιμη αρετή. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διχόνοια που έχει ενσκήψει το τελευταία καιρό ανάμεσά μας λόγω των μέτρων που επιβάλει η αντιμετώπιση της πανδημίας, τονίζοντας την υπακοή στην Εκκλησία που έχει την ευθύνη και την έγνοια της διαποιμάνσεως του χριστεπωνύμου πληρώματος.

Κάλεσε τέλος τους παρευρισκόμενους πιστούς σε πνευματική εγρήγορση λέγοντας τους να είναι χαρούμενοι και με χαμόγελο γιατί καθώς είπε οι χριστιανοί δεν είναι οργίλοι αλλά φωτεινοί και αγκαλιάζουν με το χαμόγελό τους όλο το κόσμο.

Τον αγιορείτη Γέροντα καλωσόρισε στην ενορία ο προϊστάμενος του ναού π. Κυριακός ο οποίος τον ευχαρίστησε για την παρουσία του σήμερα και για το ότι διηκόνισε τον ιερό άμβωνα και έτερψε τους πιστούς με τον παρήγορο λόγο του.

Ρεπορτάζ και Φωτογραφίες: Βασίλειος Χάδος Πρακτορείο Ορθοδοξία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων