05/08/2023 06/08/2023 Την ένδοξον Μεταμόρφωσιν εν τω Θαβωρίω Όρει του Ιησού Χριστού εορτάζει σύσσωμος ο κλήρος και ο λαός της προσφυγικής Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς. Καλαμαριά – Φωτορεπορτάζ : Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού τελέστηκε σήμερα Σάββατο 5...
05 Αυγούστου, 2023 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2023 - 4:00

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Μ.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Μ.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς

Την ένδοξον Μεταμόρφωσιν εν τω Θαβωρίω Όρει του Ιησού Χριστού εορτάζει σύσσωμος ο κλήρος και ο λαός της προσφυγικής Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς.

  • Καλαμαριά – Φωτορεπορτάζ : Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού τελέστηκε σήμερα Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο.

Μπορείτε να ακούσετε το κήρυγμα του Θεοφιλεστάτου στο ακόλουθο αρχείο ήχου:

Με τον Θεοφιλέστατο συγχοροστάτησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικολάος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Συμπροσευχόμενος στο ιερό παρευρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Ανδριανός.

Τους παραπάνω αρχιερείς πλαισίωσαν πλειάδα ιερέων και διακόνων που συμμετείχαν στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού.

Παρά τον καύσωνα των ημερών και την ανεβασμένη θερμοκρασία, πολλοί πιστοί προσήλθαν στον ιερό μητροπολιτικό ναό, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης μαζί με τους αντιδημάρχους και το δημοτικό συμβούλιο.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων