31/05/2023 01/06/2023 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς τελέσθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιουστίνου, του Φιλοσόφου και Μάρτυρος. Κατά την 1η Ιουνίου άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Καλαμαριά – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Της ακολουθίας του πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού...
31 Μαΐου, 2023 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2023 - 4:39

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς τελέσθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιουστίνου, του Φιλοσόφου και Μάρτυρος. Κατά την 1η Ιουνίου άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

  • Καλαμαριά – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Της ακολουθίας του πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος (εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου), Μετρών και Αθύρων κ. Δημητρίου (εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου), Ιόππης κ. Δαμασκηνού (εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων), Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου (εκ του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας), Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και πλήθους Πρεσβυτέρων από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και άλλες Εκκλησιαστικές Επαρχίες.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Στυλιανός Σαρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τη ζωή του Αγίου Ιουστίνου.

Μπορείτε να ακούσετε το κήρυγμα του π. Στυλιανού στο ακόλουθο ηχητικό:

Μεταξύ των παρευρισκόμενων πιστών ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης, εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος παιδιά από τα κατηχητικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων