10/09/2023 10/09/2023 Έναν νέο και πιστό εργάτη του Αμπελώνα του Κυρίου απέκτησε σήμερα το πρωί, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ε.ε., η τοπική Εκκλησία της Καλαμαριάς με την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Παύλου, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ραφαήλ Γεωργιάδης Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Νέας...
10 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2023 - 14:18

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Παύλου

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Παύλου

Έναν νέο και πιστό εργάτη του Αμπελώνα του Κυρίου απέκτησε σήμερα το πρωί, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ε.ε., η τοπική Εκκλησία της Καλαμαριάς με την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Παύλου, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

  • Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η χειροτονία διακόνου του μοναχού Παύλου (κατά κόσμο Γεωργίου Κακαβέλη).

Απευθυνόμενος προς το νέο Διάκονο της τοπικής Εκκλησίας ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος αναφέρθηκε στο θέλημα του θεού, την ταπείνωση και την καθαρότητα του κληρικού.

«Ποιος γνωρίζει ποια είναι τα σχέδια του Θεού για τον κάθε άνθρωπο, ξεκινάμε για κάπου στοχεύουμε, σε κάτι, έρχεται κάτι άλλο, και καταλήγουμε σε έναν άλλο τόπο.
Αν είμαστε εγωιστές και δε θέλουμε να φύγουμε από το δικό μας θέλημα και το δικό μας σχέδιο, τότε θυμώνουμε με τον Θεό και του λέμε,
Είσαι άδικος Θεέ μου γιατί δεν υπέγραψες το σχέδιο πορείας της ζωής μου που εγώ υπέγραψα. Αν είμαστε ταπεινοι λέμε γενηθητω το θελημα σου.
Και τότε είναι που η ζωή σου γεύεσαι πραγματικά το θεό. Γιατί μόνο ο ταπεινός και καθαρός άνθρωπος μπορεί να δει το θεό».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στους γονείς.

«Είναι ευλογία να μας δώσετε ένα παιδί και να γίνει κληρικός. Μη φοβάστε, να δώσετε ένα παιδί σας και να μη ξεχνάτε ότι σπιτικό που έδωσε κληρικό για επτά γενεές θα ευλογείται κατά την παράδοση της εκκλησίας».

Ακούστε το ηχητικό:

Ο νέος Ιεροδιάκονος π. Παύλος, πνευματικό παιδί του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης αρχιμ. Χριστοφόρου Αγγελόπουλου, είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκάρη μοναχός στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, ένα μοναστήρι το οποίο συνδέεται πνευματικά τόσο ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος όσο και η Μητρόπολη του.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

     

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων