17/09/2023 17/09/2023 Παρουσία πλήθους πιστών από τη Νέα Μηχανιώνα, την Καλαμαριά και το Αγρίνιο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στον Ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα, η εις Πρεσβυτερον χειροτονία του Διακόνου π. Κυρίλλου Παλούμπα. Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ραφαήλ Γεωργιάδης Στον πανηγυρικό Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ....
17 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2023 - 19:17

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Κυρίλλου

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Κυρίλλου

Παρουσία πλήθους πιστών από τη Νέα Μηχανιώνα, την Καλαμαριά και το Αγρίνιο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στον Ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα, η εις Πρεσβυτερον χειροτονία του Διακόνου π. Κυρίλλου Παλούμπα.

  • Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Στον πανηγυρικό Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας προς τον νέο Πρεσβύτερο επεσήμανε τη σημασία της ταπείνωσης: «Αυτό που θέλω να σου πω και να σου υπενθυμίσω είναι ότι είσαι μοναχός, αυτό ποτέ να μη το ξεχάσεις. Είναι πολύ εύκολο για έναν κληρικό που βρίσκεται στον κόσμο να εκκοσμικεύσει την ζωή του. Εσύ να μην την εκκοσμικεύσεις, να παραμένεις ένα ταπεινός μοναχός και όσα αξιώματα και αν σου δίνει η εκκλησία εσύ να συνεχίζεις να ταπεινώνεις τον εαυτό σου, γιατί τότε θα προσελκύσεις την χάρη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς αναφέρθηκε στην κληρονομιά και την βαριά παράδοση που έχει το ράσο.
“Να θυμάσαι πάντα ότι το ράσο αυτό που φόρεσες το φόρεσαν Άγιοι Επίσκοποι, κληρικοί, ιερείς, μοναχοί, το φόρεσε αυτό το ράσο ο Άγιος Ιερομάρτυρας ο Γρηγόριος Ε’, το φόρεσε ο Άγιος Ιερομάρτυρας Χρυσόστομος Σμύρνης, το φόρεσε ο Γρηγόριος Δίκαιος λεγόμενος Παπαφλέσσας και μαρτύρησε για την πατρίδα, αυτό το ράσο που φοράς αποτελεί βαριά κληρονομιά και βαριά παράδοση για όλους μας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στους γονείς: «Να απευθυνθώ στους γονείς που βρίσκεστε εδώ μέσα στο Ναό και να σας πω, είναι ευλογία να μας δώσετε ένα παιδί και να γίνει κληρικός, όταν ένα σπιτικό δίνει ένα παιδί του για κληρικό για επτά γενεές θα ευλογείται κατά την παράδοση της εκκλησίας».

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Κύριλλο και ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα ότι θα παραμείνει στο Ναό της Παναγίας Φανερωμένης.

Στον κατάμεστο ιερό ναό μεταξύ των πιστών παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης και εκπρόσωπος αντιδήμαρχος του Δημάρχου του Δήμου Θερμαϊκού.

 

          

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων