06/08/2021 06/08/2021 Με την πάνδημη συμμετοχή κλήρου και λαού και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων υγείας εορτάστηκε και φέτος πανηγυρικά η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον πανηγυρίζοντα προσφυγικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο Ορθοδοξία Προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Απαμείας κ....
06 Αυγούστου, 2021 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2021 - 11:17

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στη Μητρόπολη Νέας Κρήνης

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως στη Μητρόπολη Νέας Κρήνης

Με την πάνδημη συμμετοχή κλήρου και λαού και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων υγείας εορτάστηκε και φέτος πανηγυρικά η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον πανηγυρίζοντα προσφυγικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο Ορθοδοξία

Προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Απαμείας κ. Παΐσιος ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού όρθρου και συλλειτούργησε με τον οικείο ποιμενάρχη , Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ιερείς και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και ιερείς από την Κύπρο και την Κρήτη.

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου: 

 

Κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ανέγνωσε ευχή για την κατάσβεση των πυρκαγιών και προσευχήθηκε για την ενίσχυση των ανθρώπων που έχουν ως καθήκον τους την αντιμετώπισή της.

Επίσης ευχήθηκε να δώσει ο Θεός δύναμη καρτερίας σ’ εκείνους που επλήγησαν και έχασαν τις περιουσίες τους, και να παρηγόρησει εκείνους που είχαν στην οικογένειά τους θύματα.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Καλαμαριάς από την Τετάρτη 4 Αυγούστου ο Πρωτοσυγκελλευων πρωτ. Θεόδωρος Στυλιανού εκόμισε τα ιερά λείψανα των Αγίων Θεοπατέρων Ιωακείμ και Άννης προερχόμενα από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Τα ιερά λείψανα θα βρίσκονται τον ιερό ναό μέχρι και της 16 Αυγούστου .

Τους ύμνους απέδωσε αριστουργηματικά βυζαντινός χορός , υπό την χοραχια του κ. Ιωάννη Αθανασίου Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Θείας Μεταμορφωσεως Καλαμαριας Θεσσαλονικης. Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης ,κ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και κ. Ευστράτιος Σιμόπουλος.

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απαμείας κ. Παΐσιο , τον Πρωτοσυγκελλεύοντα π. Θεόδωρο Στυλιανού που από προχθές βρίσκονται στην Καλαμαριά και κόμισαν τα ιερά λείψανα των Αγίων Θεοπατέρων Ιωακείμ και Άννης προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής , τους ιεροψάλτες του ιερού ναού που απέδωσαν αριστουργηματικά τους ύμνους , τους ιερεις του Ιερού ναού που κόπιασαν για την πανήγυρη και όλους τους διακονητές που βοήθησαν για την πραγματοποίηση της.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων