29/11/2023 30/11/2023 Η δεύτερη επιμορφωτική σύναξη των κατηχητών και κατηχητριών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο. Προσκεκλημένη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου ήταν η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Χανίων, Γερόντισσα Θεοξένη. Η Γερόντισσα Θεοξένη ανέπτυξε το θέμα: «το πνεύμα μη σβέννυτε-ειρηνεύετε εν εαυτοίς». Μέσα...
29 Νοεμβρίου, 2023 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 0:31

Η Γερόντισσα Θεοξένη στη Σύναξη Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Η Γερόντισσα Θεοξένη στη Σύναξη Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμαριάς

Η δεύτερη επιμορφωτική σύναξη των κατηχητών και κατηχητριών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο.

Προσκεκλημένη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου ήταν η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Χανίων, Γερόντισσα Θεοξένη.

Η Γερόντισσα Θεοξένη ανέπτυξε το θέμα: «το πνεύμα μη σβέννυτε-ειρηνεύετε εν εαυτοίς».

Μέσα από τη μοναστική πείρα της, αλλά και από τη συνεχόμενη κατηχητική εμπειρία της, η σεβαστή Γερόντισσα, αναφέρθηκε στους τρόπους κατηχήσεως στη σύγχρονη εποχή, στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κατήχηση, στον τρόπο προσέγγισης των κατηχουμένων, επέμεινε δε στην άρρηκτη σύνδεση της κατήχησης με τον λόγο του Θεού και την παράδοση της Εκκλησίας.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων σχετικών με τη διακονία της Κατηχήσεως.

Στο τέλος παρετέθη μικρή δεξίωση και διενεμήθησαν αναμνηστικά δώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων