20/01/2023 20/01/2023 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε πολυαρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός της ιεράς μνήμης του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου στον πάνσεπτο Μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη προσφυγομάνα Καλαμαριά. Καλαμαριά – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Του πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ενώ συμπροσευχόμενοι ήταν οι Μητροπολίτες, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Κίτρους Κατερίνης...
20 Ιανουαρίου, 2023 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2023 - 21:16

Η Καλαμαριά τιμά τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Καλαμαριά τιμά τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο (ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε πολυαρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός της ιεράς μνήμης του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου στον πάνσεπτο Μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη προσφυγομάνα Καλαμαριά.

  • Καλαμαριά – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Του πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ενώ συμπροσευχόμενοι ήταν οι Μητροπολίτες, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο οικείος ποιμενάρχης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία:

Μετά τα πέρας της ακολουθίας του εσπερινού ακολούθησε για πρώτη φορά λιτανεία στους δρόμους της Καλαμαριάς με τα ιερά λείψανα του Αγίου Ευγενίου και της σεβασμίας εικόνας του Πολιούχου της Καλαμαριάς.

Η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Καλαμαριάς παιάνιζε μελωδίες και το στρατιωτικό άγημα πλαισίωσε την εικόνα του Αγίου, ενώ πολιτιστικοί σύλλογοι προπορευόταν της λιτανείας.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων