21/09/2023 21/09/2023 Τη μυροβλύζουσα και θαυματουργή κάρα του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, υποδέχθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Βότση, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Η υποδοχή της τιμίας κάρας πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, με τη συμμετοχή ιερέων...
21 Σεπτεμβρίου, 2023 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2023 - 19:41

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε την τιμία κάρα του Αγίου Παντελεήμονος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Καλαμαριά υποδέχθηκε την τιμία κάρα του Αγίου Παντελεήμονος (ΦΩΤΟ)

Τη μυροβλύζουσα και θαυματουργή κάρα του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, υποδέχθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Βότση, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Η υποδοχή της τιμίας κάρας πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως και πλήθους πιστών.

Πρόκειται για μια ετήσια, επαναλαμβανόμενη και ευλογημένη συνήθεια, κατά την οποία ο Γέροντας της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου π. Ευδόκιμος, κομίζει την κάρα στον προειρημένο Ναό, προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού της Καλαμαριάς, αλλά και της Θεσσαλονίκης εν γένει.

Της υποδοχής ακολούθησε Πανηγυρική Δοξολογία, στο τέλος της οποίας ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Κωτούλας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο, αλλά και προς τον Γέροντα Ευδόκιμο, για την ακώλυτη ανταπόκριση στο αίτημα της ενορίας.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε τη σημασία της παρουσίας των ιερών λειψάνων στη ζωή των πιστών και ανέλυσε το Απολυτίκιο του Αγίου, τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της ίασης της ψυχής. Ότι δηλαδή, ο ιερός υμνογράφος θέτει την ίαση της ψυχής ως πρωταρχικό και διαχρονικό αίτημα του ανθρώπου προς τον Θεό, χωρίς, όμως, αυτό να αποκλείει ή να υποβαθμίζει την ιερότητα του σώματος.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέστηκε Αρχιερατική αγρυπνία ιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι και την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, με πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, δίνοντας, έτσι, την αφορμή στον λαό του Θεού να λάβει την ευλογία του Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων