06/03/2023 06/03/2023 Τον λαμπρό θρίαμβο του ορθόδοξου δόγματος εναντίον της αίρεσης της εικονομαχίας, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό τελέστηκε, προ...
06 Μαρτίου, 2023 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2023 - 8:38

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας και Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας και Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς

Τον λαμπρό θρίαμβο του ορθόδοξου δόγματος εναντίον της αίρεσης της εικονομαχίας, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό τελέστηκε, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε και το Συνοδικό της Ορθοδοξίας ψάλλοντας στο τέλος το Μέγα Προκείμενο «Τις Θεός».

Επίσης τελέστηκε και το Μνημόσυνο των μαρτυρικώς τελειωθέντων αδελφών κατά το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τελέστηκε ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, στον υπερπλήρη ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, κατά τον οποίο μίλησε ο διαπρεπής Ιεροκήρυκας, π. Δανιήλ Αεράκης, με θέμα: «Ἔστιν δέ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις (Ἑβρ. 11,1) – Ἡ πίστη, κατά τόν ἀπόστολο Παῦλο».

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων