08/08/2022 08/08/2022 Οι περισσότεροι κάτοικοι της Καλαμαριάς, θέλοντας να αποφύγουν το θερμό και ιδιαίτερο υγρό κλίμα της, απομακρύνονται αυτές τις αυγουστιάτικες ημέρες από την πόλη. Όσοι, όμως, παραμένουν τιμούν ευλαβικά το πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Μητροπολιτικό Ναό των προσφύγων, αυτών που μεταμόρφωσαν τον λασπότοπο σε αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως την καλή μεριά της πόλης....
08 Αυγούστου, 2022 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2022 - 8:50

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Καλαμαριά

Διαδώστε:
Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Καλαμαριά

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Καλαμαριάς, θέλοντας να αποφύγουν το θερμό και ιδιαίτερο υγρό κλίμα της, απομακρύνονται αυτές τις αυγουστιάτικες ημέρες από την πόλη. Όσοι, όμως, παραμένουν τιμούν ευλαβικά το πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Μητροπολιτικό Ναό των προσφύγων, αυτών που μεταμόρφωσαν τον λασπότοπο σε αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως την καλή μεριά της πόλης.

Την μεγάλη δεσποτική εορτή προσήλθαν να τιμήσουν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου.

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο ενώ ο Σεβασμιώτατος προέστη της θείας λειτουργίας και του θείου κηρύγματος κατά την κυριώνυμο ημέρα.
Η λιτάνευση της ιεράς εικόνος πραγματοποιήθηκε κάτω από τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμαριάς στους δρόμους της πόλης με πάνδημη συμμετοχή το εσπέρας ανήμερα της εορτής.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι άρχοντες του τόπου, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων