20/03/2024 20/03/2024 Η Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, συμμετείχε στη μεγάλη επετειακή Συναυλία «Ελευθερία 2024» που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου στο Στάδιο «Ελευθερία» στη Λευκωσία. Περισσότερες από πενήντα χορωδίες, 2000 χορωδοί από την Ελλάδα και την Κύπρο, ένωσαν τις φωνές τους,...
20 Μαρτίου, 2024 - 13:18

Η Νεανική Χορωδία της Μητρόπολης Καλαμαριάς στην Επετειακή Συναυλία «Eλευθέρια 2024» στην Κύπρο

Διαδώστε:
Η Νεανική Χορωδία της Μητρόπολης Καλαμαριάς στην Επετειακή Συναυλία «Eλευθέρια 2024» στην Κύπρο

Η Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, συμμετείχε στη μεγάλη επετειακή Συναυλία «Ελευθερία 2024» που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου στο Στάδιο «Ελευθερία» στη Λευκωσία.

Περισσότερες από πενήντα χορωδίες, 2000 χορωδοί από την Ελλάδα και την Κύπρο, ένωσαν τις φωνές τους, σε μια καλλιτεχνική μουσική πανδαισία, συνοδευόμενοι από 200μελή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νικολάου Θεράποντος, προκειμένου να αποδώσουν φόρο τιμής, να εξυμνήσουν την ελευθερία, τιμώντας την προσφυγιά, τους αγώνες και το όραμα της επανένωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή.


Συμμετείχαν Κύπριοι διακεκριμένοι ερμηνευτές, ενώ πολιτιστικοί και προσφυγικοί σύλλογοι παρέλασαν εντός του σταδίου κατά τη μεγαλειώδη Τελετή Έναρξης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Αστυνομίας Κύπρου.

Καθόλη τη διάρκεια της διαμονής, τα μέλη της Νεανικής χορωδίας της Μητροπόλεως Καλαμαριάς, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή π. Θεοδώρου Τσαμπατζίδη, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα μοναστήρια και ιστορικά μνημεία της Κύπρου και έτυχαν αβραμιαίας φιλοξενίας που αφειδώλευτα προσφέρθηκε από τον Μητροπολίτη Λεμεσού, κ. Αθανάσιο.

Η όλη φιλοξενία της Νεανικής Χορωδίας καλύφθηκε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορική αυτή Συναυλία τέθηκε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο και της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων