21/03/2024 21/03/2024 Το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, π. Ιουστίνου, προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης & Δημιουργίας, με θέμα: «Πώς βλέπω την Εκκλησία; Πώς θέλω την Εκκλησία; Η ορθόδοξη Εκκλησία μέσα από τα μάτια των παιδιών». Κεντρικός στόχος του μαθητικού διαγωνισμού είναι να παρωθήσει όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως...
21 Μαρτίου, 2024 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2024 - 9:36

“Η ορθόδοξη Εκκλησία μέσα από τα μάτια των παιδιών”: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
“Η ορθόδοξη Εκκλησία μέσα από τα μάτια των παιδιών”: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, π. Ιουστίνου, προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης & Δημιουργίας, με θέμα: «Πώς βλέπω την Εκκλησία; Πώς θέλω την Εκκλησία; Η ορθόδοξη Εκκλησία μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Κεντρικός στόχος του μαθητικού διαγωνισμού είναι να παρωθήσει όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως θρησκεύματος, φυλής, χρώματος, εθνικότητας και λοιπόν διαιρέσεων να εκφραστούν ελεύθερα σχετικά με αυτά που προσδοκούν από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Στην κατεύθυνση αυτής ουδείς εξαιρείται, κανένας μαθητής δεν αποκλείεται, διότι η Εκκλησία αποτελεί χώρο όπου θεραπεύεται η ενότητα και καταργείται η διαίρεση. Υπό το πρίσμα αυτό, καλούνται οι μαθητές των τάξεων Δημοτικού μέσα από τις δικές τους πρωτότυπες εικαστικές δημιουργίες να ζωγραφίσουν το πώς βλέπουν και το πώς θέλουν την Εκκλησία.

Ομοίως και οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παντός τύπου και κάθε θρησκεύματος μπορούν μέσα από έργα ποίησης και λογοτεχνίας να τοποθετηθούν σχετικά με τις κοινωνικές, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις της Εκκλησίας, συμβάλλοντας ενεργά στην καταγραφή απόψεων που αφορούν στη δημιουργία ενός εκκλησιαστικού περιβάλλοντος πιο φιλικού για παιδιά και νέους.

Τα παιδιά και οι νέοι έχουν ενεργό ρόλο στη συνδιαμόρφωση των δρωμένων που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον της Εκκλησίας.

Απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων Δημοτικού και σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παντός τύπου και αφορά στους παρακάτω τομείς:

∙ Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές όλων των τάξεων Δημοτικού

∙ Διαγωνισμός Ποίησης και Λογοτεχνίας για μαθητές Γυμνασίου‐ Λυκείου παντός τύπου.

Ως τελική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των έργων έχει ορισθεί η 2 Μαΐου 2024.

Τα έργα θα κριθούν από Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης. Σε κάθε κατηγορία θα δοθούν Α΄, Β΄ και Γ΄ Βραβεία. Το Α΄ βραβείο, σε κάθε κατηγορία, συνοδεύεται από δωροεπιταγή ύψους 300 ευρώ για αγορά βιβλίων. Το Β΄ βραβείο, σε κάθε κατηγορία, συνοδεύεται ομοίως από δωροεπιταγή ύψους 200 ευρώ για αγορά βιβλίων. Το Γ΄ βραβείο, σε κάθε κατηγορία, συνοδεύεται επίσης από δωροεπιταγή ύψους 100 ευρώ για αγορά βιβλίων. Τα βραβευθέντα έργα θα παρουσιασθούν σε ειδική εκδήλωση την 1η Ιουνίου 2024 στην Καλαμαριά. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς (Καραμαούνα 29, 55132 Καλαμαριά), στον ιστότοπο www.imkal.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στο τηλέφωνο 2310‐487292.

Δείτε αναλυτικά την Προκήρυξη του Διαγωνισμού

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων