06/04/2024 06/04/2024 Δύο Ακολουθίες Χαιρετισμών τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, χθες. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εστίασε στις έννοιες «πίστη» και «απιστία». Η πρώτη τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, του στρατοπέδου «Νταλίπη» Καλαμαριάς, μετά από πρόσκληση του Διοικητού της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς Ταξίαρχου κ. Αναστασίου Κυριακίδη. Στην Ιερά Ακολουθία παρίσταντο, εκτός...
06 Απριλίου, 2024 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2024 - 10:01

Η τρίτη στάση των Χαιρετισμών στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Η τρίτη στάση των Χαιρετισμών στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς

Δύο Ακολουθίες Χαιρετισμών τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, χθες. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εστίασε στις έννοιες «πίστη» και «απιστία».

Η πρώτη τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, του στρατοπέδου «Νταλίπη» Καλαμαριάς, μετά από πρόσκληση του Διοικητού της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς Ταξίαρχου κ. Αναστασίου Κυριακίδη.

Στην Ιερά Ακολουθία παρίσταντο, εκτός του οικοδεσπότου Ταξιάρχου, ο Υποστράτηγος Διοικητής της ΜΕΡΥΠ κ. Δημήτριος Αραμπατζής, αξιωματικοί, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι στρατιωτικοί που υπηρετούν στις μονάδες του στρατοπέδου και λαϊκοί προσκυνητές.

Στον θείο λόγο, που διακόνησε ο οικείος Ποιμενάρχης, ερμήνευσε τους Χαιρετισμούς «χαίρε των απίστων αμφίβολον άκουσμα, χαίρε τον πιστών αναμφίβολον καύχημα», εστιάζοντας τον λόγο του στις έννοιες «πίστη» και «απιστία», ως αποτελέσματα, η μεν πρώτη της υπερήφανης και σκοτισμένης από την αμαρτία λογικής, η δε δευτέρα ως χάρισμα του Αγίου Πνεύματος που δίνεται σε «καθαρούς τη καρδία» μετανοούντας ταπεινούς ανθρώπους.

Στο τέλος, διένειμε σε όλους τους παρευρισκομένους μικρά ευλογία, την οποία είχε ετοιμάσει ο δραστήριος και φιλόξενος στρατιωτικός Ιερεύς π. Δημήτριος Παπαστεργίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Επίσκοπος της Ανατολικής Θεσσαλονίκης χοροστάτησε του μικρού Αποδείπνου και της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φοίνικος.

Ο Σεβασιώτατος κ. Ιουστίνος κήρυξε τον θείο λόγο, εστιάζοντας στην τελευταία στροφή της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών «Σώσαι θέλων τον κόσμον». Τόνισε πως Εκείνος, ο οποίος δημιούργησε και κόσμησε τον κόσμο, έλαβε την ανθρώπινη φύση εκουσίως και αυτεπαγγέλτως εισήλθε στον κόσμο με μοναδικό σκοπό τη σωτηρία του. Ο Θεός έγινε όμοιος με τους ανθρώπους, έλαβε την ανθρώπινη φύση, εκτός της αμαρτίας, για να θεώσει, κατά χάριν, τον άνθρωπο στην ολότητά του.

Προέτρεψε, τέλος, τους πιστούς να μετέχουν στο Μυστήριο της εν Χριστώ σωτηρίας ενεργώς και όχι απαθώς. Μετέχοντας στη ζωή του Χριστού και όχι πιστεύοντας σε έναν Θεό που δεν τον βιώνουν στην εσωτέρα καρδία τους.

Ο πιστός, εργατικός και έντιμος λαός της ενορίας κατέκλυσε το Ναό, καταθέτοντας κάθε ελπίδα, αγωνία και αίτημα, στην ουράνια Μητέρα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων