19/05/2021 19/05/2021 Σε κλίμα συγκίνησης το καθιερωμένο μνημόσυνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας στην Καλαμαριά Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τέταρτη 19 Μαϊου, στη Μητρόπολη Καλαμαριάς το καθιερωμένο, από το 1995, μνημόσυνο των αδικώ θανάτω απολεσθέντων Ποντίων προγόνων μας και της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού των 353.000 αγρίως...
19 Μαΐου, 2021 - 13:29

Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Καλαμαριά

Διαδώστε:
Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Καλαμαριά

Σε κλίμα συγκίνησης το καθιερωμένο μνημόσυνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας στην Καλαμαριά

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τέταρτη 19 Μαϊου, στη Μητρόπολη Καλαμαριάς το καθιερωμένο, από το 1995, μνημόσυνο των αδικώ θανάτω απολεσθέντων Ποντίων προγόνων μας και της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού των 353.000 αγρίως και αδίκως σφαγιασθέντων από τη σπάθη των Τούρκων.

Της Θείας Λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς και εκπρόσωποι της Αδελφότητος Κρωμναίων. Μετά το πέρας του μνημοσύνου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώπιον της προτομής του από Μητροπολίτου Τραπεζούντος, Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χρυσάνθου.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς με τους Εκπροσωπους της Αδελφότητος Κρωμναίων μετέβησαν στη προκυμαία της Νέας Κρήνης, όπου κατέθεσαν στεφάνια και άνθη στη μνήμη των αδικοχαμένων Ποντίων αδελφών και προγόνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων