27/03/2023 27/03/2023 Μια μοναδική και εξαιρετική παράσταση με τίτλο Εθνεγερσία του ’21 και Εθνεγέρτες παρουσίασαν με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου ανήμερα της 25ης Μαρτίου τα μέλη των Ενοριακών Δράσεων Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Κεντρική Σκηνή του Προκοπείου Πολυδυνάμου Εκκλησιαστικού Κέντρου και αποτέλεσε την Κεντρική Επετειακή Εκδήλωση...
27 Μαρτίου, 2023 - 8:21
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 7:51

Καλαμαριά: Επετειακή εκδήλωση για την Εθνεγερσία του ’21 και τους Εθνεγέρτες

Διαδώστε:
Καλαμαριά: Επετειακή εκδήλωση για την Εθνεγερσία του ’21 και τους Εθνεγέρτες

Μια μοναδική και εξαιρετική παράσταση με τίτλο Εθνεγερσία του ’21 και Εθνεγέρτες παρουσίασαν με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου ανήμερα της 25ης Μαρτίου τα μέλη των Ενοριακών Δράσεων Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Κεντρική Σκηνή του Προκοπείου Πολυδυνάμου Εκκλησιαστικού Κέντρου και αποτέλεσε την Κεντρική Επετειακή Εκδήλωση Κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι 25 κατηχητές μαζί με τα πολυπληθή μέλη των κατηχητικών προετοίμασαν και παρουσίασαν μια ξεχωριστή εκδήλωση υψηλού επιπέδου αποτελούμενη από έξι σκηνές.

Η ερμηνευτική απόδοση ρόλων, όπως ο Ευαγγελιστής Λουκάς, η ψαλμώδηση μελοποιημένου Κοντακίου Εις τον Ευαγγελισμόν του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού, ο Παπαδάσκαλος στο Κρυφό σχολειό, ο Πατροκοσμάς με τις διδαχές, ο Κολοκοτρώνης με τα παλικάρια του, τα πατριωτικά τραγούδια, οι παραδοσιακοί χοροί και οι φορεσιές, οι ιαχές, τα συνθήματα και η γεμάτη παλμό παρέλαση δημιούργησαν ένα κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού που εντυπωσίασε, συγκίνησε και αναπτέρωσε το φρόνημα όλων των παρευρισκομένων που κατέκλυσαν από νωρίς την εντυπωσιακά στολισμένη αίθουσα.

Τα μέλη των κατηχητικών δράσεων ανταποκρινόμενα στο κέλευσμα του Σεβασμιωτάτου να τιμήσουν την Μεγάλη Εορτή και τη μνήμη των αγωνιστών της Επανάστασης μεγαλούργησαν και εντυπωσίασαν, καταθέτοντας καρδιά, παλμό ψυχής και φλόγα πίστης ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Ο Σεβασμιώτατος βαθύτατα συγκινημένος με πατρική αγάπη ευχαρίστησε ολόψυχα όλους τους συμμετέχοντες, κατηχητές και κατηχήτριες, κατηχητόπουλα, τον Γενικό Υπεύθυνο και τους γονείς που δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας μια υπέροχη εκδήλωση γεμάτη πνευματικά και πατριωτικά μυνήματα, σκορπώντας ρίγη εθνικής υπερηφάνειας, συγκίνησης και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση, κεράσματα και δώρα για όλα τα παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων