25/08/2022 25/08/2022 Στιγμές μοναδικές, ανεξίτηλα χαραγμένες στις καρδιές, γεμάτες χαρά και ευλογία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και φέτος οι κατασκηνωτές και τα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στις τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους που πραγματοποιήθηκαν με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνου, στην πανέμορφη παραλία της Επανομής και στην Καλαμαριά. Όλες οι...
25 Αυγούστου, 2022 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2022 - 18:04

Kατασκηνωτικές δράσεις στην παραλία Επανομής και στην πανέμορφη Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Kατασκηνωτικές δράσεις στην παραλία Επανομής και στην πανέμορφη Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Στιγμές μοναδικές, ανεξίτηλα χαραγμένες στις καρδιές, γεμάτες χαρά και ευλογία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και φέτος οι κατασκηνωτές και τα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στις τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους που πραγματοποιήθηκαν με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνου, στην πανέμορφη παραλία της Επανομής και στην Καλαμαριά.

Όλες οι κατασκηνωτικές δράσεις είχαν ως κεντρικό θεματικό άξονα τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Κάθε ομάδα, όπως οι Εφέσιοι, οι Αϊβαλιώτες, οι Αρχόντισσες της Σμύρνης, οι Γενναίες Κρηνιώτισσες είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές δράσεις να γνωρίσουν την ιστορία της Μικράς Ασίας, Μικρασιάτες Αγίους, παραδοσιακά παιχνίδια, την πολίτικη κουζίνα, ύμνους και τραγούδια, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, έθιμα και παραδόσεις της Ανατολής.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στην ιστορία της Μικρασίας μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις, επισκέψεις και ξεναγήσεις στα εκθέματα του Μουσείου της Ένωσης Σμυρναίων Μικρασιατών Βορείου Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος, συγκινημένος αλλά και ενθουσιασμένος για τον υπέροχο φυσικό χώρο φιλοξενίας, δίπλα στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, με πατρική αγάπη τόνισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα που βρίσκεται σε μια πραγματική κατασκήνωση και αναφέρθηκε στα λόγια του Μεγάλου Βασιλείου ότι “όταν ερχόμαστε πιο κοντά στη φύση, ερχόμαστε πιο κοντά και στο Θεό”. Παράλληλα, προέτρεψε του κατασκηνωτές να χαρούν όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούν.

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού για την ευγενική διάθεση σκηνικού υλικού, καθώς και όλους τους κατασκηνωτές, τους γονείς τους, τον Γενικό Υπεύθυνο, τους Αρχηγούς, Υπαρχηγούς, τα Στελέχη, τους εθελοντές, τις μαγείρισσες, το προσωπικό ασφαλείας που με αγάπη Χριστού διακονούν με ζήλο το σπουδαίο κατασκηνωτικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα στελέχη των κατασκηνώσεων ολοκλήρωσαν με επιτυχία πρόγραμμα πιστοποίησης διαχείρισης ασφάλειας κατασκηνώσεων κατά τα πρότυπα ΕΧΕDRAMark 1911 που υλοποιήθηκε στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων