01/12/2019 01/12/2019 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης  Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου μέσα στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων άνοιξε η αυλαία χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Ιουστίνου. Μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους πλημμύρισαν από νωρίς το απόγευμα τον αύλειο χώρου του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς...
01 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:07

Ξεκίνησαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου μέσα στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων άνοιξε η αυλαία χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Ιουστίνου.

Μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους πλημμύρισαν από νωρίς το απόγευμα τον αύλειο χώρου του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς , για να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες , να γράψουν μέσα τις ευχές τους και έπειτα να τις τοποθετήσουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί στην αυλή του ναού.

Είναι πλέον θεσμός το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Κυρά-παράδοσης στη Μητρόπολη Καλαμαριάς, ένα χωριό γεμάτο δράσεις με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.

Τα κεράσματα αρκετά για όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε , τα παιδιά συμμετείχαν σε εργαστήρια και παιχνίδια, ενώ έγιναν και κληρώσεις με δώρα ένα ποδήλατο και ένα τάμπλετ.

Ακολούθησε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά, τις θερμές και πατρικές του ευχές, τονίζοντας ότι τα Χριστούγεννα είναι η «Γιορτή της Αγάπης» και προτρέποντας τα παιδιά να μοιραστούν τα παιχνίδια και τα ρούχα τους με παιδιά που δεν έχουν δικά τους παιχνίδια και καινούργια ρούχα, κάνοντας το Χριστό πολύ χαρούμενο.

Αποκορύφωμα της εορταστικής βραδιάς, ήταν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Το σύνθημα έδωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστινος που με την συνοδεία 100 λυρών και νταουλιών μνημονεύοντας τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, άναψε το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωταγωγήθηκαν τα στολισμένα δέντρα του αύλειου χώρου και η Φάτνη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων