13/03/2022 14/03/2022 Παρουσία πλήθους κόσμου και τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου προστασίας εορτάσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς η Α΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η επονομαζόμενη κατά την τάξη της Εκκλησίας και ως Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» – ope.gr Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι αφιερωμένη στην...
13 Μαρτίου, 2022 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2022 - 1:53

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Καλαμαριά

Διαδώστε:
Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Καλαμαριά

Παρουσία πλήθους κόσμου και τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου προστασίας εορτάσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς η Α΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η επονομαζόμενη κατά την τάξη της Εκκλησίας και ως Κυριακή της Ορθοδοξίας.

  • Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» – ope.gr

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι αφιερωμένη στην ήττα των Εικονομάχων γιατί γιορτάζουμε την αναστήλωση των ιερών Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της φοβερής αιρέσεως των Εικονομάχων το έτος 843 μ.Χ.

Της Αρχιερατικής Θεία Λειτουργία πρoεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι ιερείς του Ναού και ο ιεροδιάκονος της Μητροπόλεως.

Μπορείτε να ακούσετε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου στο παρακάτω ηχητικό:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων