22/08/2022 22/08/2022 Νέα Μηχανιώνα Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr  Κάθε ηλικίας άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικότερα από τη Μακεδονία προσέρχονται στη Νέα Μηχανιώνα για να προσευχηθούν στο Θεομητορικό σέμνωμα της Παναγίας Φανερωμένης. Του πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, του Επισκόπου Απαμείας κ. Παισίου από το Οικουμενικό...
22 Αυγούστου, 2022 - 22:27
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2022 - 22:34

Λαοθάλασσα για την Παναγία στη Νέα Μηχανιώνα

Διαδώστε:
Λαοθάλασσα για την Παναγία στη Νέα Μηχανιώνα

Νέα Μηχανιώνα Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr 

Κάθε ηλικίας άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικότερα από τη Μακεδονία προσέρχονται στη Νέα Μηχανιώνα για να προσευχηθούν στο Θεομητορικό σέμνωμα της Παναγίας Φανερωμένης.

Του πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, του Επισκόπου Απαμείας κ. Παισίου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του συμπροσευχομένου στο ιερό βήμα Βρυούλων κ. Παντελεημονος.

Τους αρχιερείς πλαισίωσαν πλειάδα Ιερέων και διακόνων από διάφορες Ιερές Μητροπόλεις.

Στον Ιερό ναό παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, των στρατιωτικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πλήθος ευσεβών πιστών που υπερεπλήρωσαν τόσο το εσωτερικό του ναού όσο και τον αύλειο χώρο.

Το θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος μίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ακολούθησε η μεγαλειώδης λιτανεία του Θεομητορικού Εικονίσματος στους κεντρικούς δρόμους της Μηχανιώνας συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, των Φιλαρμονικών του Δήμου Θερμαϊκού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων, των Προσκόπων.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων