03/03/2023 03/03/2023 Να αφιερώσουμε όλον τον κόπο και τον αγώνα της Αγίας Τεσσαρακοστής στους κεκοιμημένους αδελφούς, στους ζώντας τραυματίας, και στους πονεμένους συγγενείς τους. του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου Τις ημέρες αυτές, ολόκληρη η πατρίδα μας είναι συγκλονισμένη από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Διά των μέσων μαζικής ενημερώσεως, ο καθείς από εμάς έγινε...
03 Μαρτίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2023 - 14:07

Μητροπολίτης Ν. Κρήνης: Να αφιερώσουμε τον κόπο της Αγίας Τεσσαρακοστής στους κεκοιμημένους αδελφούς μας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ν. Κρήνης: Να αφιερώσουμε τον κόπο της Αγίας Τεσσαρακοστής στους κεκοιμημένους αδελφούς μας

Να αφιερώσουμε όλον τον κόπο και τον αγώνα της Αγίας Τεσσαρακοστής στους κεκοιμημένους αδελφούς, στους ζώντας τραυματίας, και στους πονεμένους συγγενείς τους.

  • του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου

Τις ημέρες αυτές, ολόκληρη η πατρίδα μας είναι συγκλονισμένη από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Διά των μέσων μαζικής ενημερώσεως, ο καθείς από εμάς έγινε κοινωνός του φρικτού τρόπου θανάτου, κυρίως νέων ανθρώπων, αλλά και του βαρυτάτου πόνου των συγγενών τους, γονέων, αδελφών και φίλων.

Μπροστά στο θέαμα αυτό και η πιο σκληρή καρδιά λύγισε. Τόσοι άνθρωποι να χαθούν πρόωρα! Τόσες ζωές να σβήσουν άδικα!

Για εμάς τους Χριστιανούς, σε τέτοιες οδυνηρές στιγμές, η μόνη καταφυγή μας είναι η προσευχή και η μόνη δύναμή μας ο Χριστός μας.

Γι’ αυτό, σας παρακαλώ και σας προτρέπω να εντείνουμε τις προσεχές μας, για την ανάπαυση των ψυχών των μαρτύρων αδελφών μας, για την σύντομη θεραπεία των τραυματιών, όπως και για την παροχή ουράνιας παρηγορίας και θείας ενισχύσεως των προσφιλών συγγενών τους.

Σας προτρέπω και σας παρακαλώ, επίσης, όλον τον κόπο και τον αγώνα της Αγίας Τεσσαρακοστής να τον αφιερώσουμε στους κεκοιμημένους αδελφούς, στους ζώντας τραυματίας, και στους πονεμένους συγγενείς τους. Θεωρώ ότι οι προσευχές μας είναι ό,τι πιο ουσιαστικό μπορούμε να τους προσφέρουμε αυτές τις ώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι ιερείς μας έλαβαν εντολή, κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών, να μνημονεύουν στην εκτενή δέηση και στην ιερά Προσκομιδή, τους κεκοιμημένους, τους τραυματίες και τους συγγενείς τους, να θέσουν μεσίστιες τις σημαίες των Ιερών Ναών και, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, κατόπιν συστάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να τε-λέσουν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των θυμάτων της τραγωδίας.

Επίσης, στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού, θέσαμε αμέσως στη διάθεση των Κέντρων Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων τις μονάδες αίματος από τις Τράπεζες Αίματος των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου Αρετσούς και Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμαριάς, προς κάλυψη των αναγκών σε αίμα των τραυματιών. Ευτυχώς, όμως, η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών πρόλαβε την μεγάλη ζήτηση, αποδεικνύοντας ότι, μέσα στο ζοφερό σκοτάδι, υπάρχει ακτίνα φωτός και προσφορά ζωής από τους συνανθρώπους μας. Έτσι, όπως συνέβη κατά τη συγκέντρωση αγαθών για τους σεισμοπαθείς αδελφούς μας σε Τουρκία και Συρία, για μία ακόμη φορά, αναδείχθηκε η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση και η ενσυναίσθηση όλων.

Αδελφοί μου,
παραμένετε προσευχόμενοι, κλαίτε μετά των κλαιόντων, αλλήλων τα βάρη βαστάζετε και ο Κύριος μας Ιησούς θα είναι βοηθός και συμπαραστάτης μας.

Με πολλές πατρικές ευχές
Ο Μητροπολίτης και πνευματικός Πατέρας σας
Ο ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ & ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων