31/10/2023 31/10/2023 Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο νεαρός Στέφανος Μπαρδάκας εκάρη μοναχός στην Φλώρινα, την γραφική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, και του δόθηκε το όνομα Ιουστίνος. Την επόμενη μέρα, 31 Οκτωβρίου 1993 χειροτονήθηκε από τα χέρια μιας εμβληματικης μορφής, τον Γέροντα του, μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη. Ακριβώς τριάντα χρόνια...
31 Οκτωβρίου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2023 - 8:15

Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος: Τριάντα έτη ιερατικής διακονίας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος: Τριάντα έτη ιερατικής διακονίας

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο νεαρός Στέφανος Μπαρδάκας εκάρη μοναχός στην Φλώρινα, την γραφική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, και του δόθηκε το όνομα Ιουστίνος. Την επόμενη μέρα, 31 Οκτωβρίου 1993 χειροτονήθηκε από τα χέρια μιας εμβληματικης μορφής, τον Γέροντα του, μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη.

Ακριβώς τριάντα χρόνια μετά η συγκίνηση έκδηλη στα πρόσωπα όλων. Εκείνος ο σεμνός νεαρός μοναχός, σήμερα ποιμαίνει, διακονεί και διοικεί την Εκκλησία που παροικεί στην Νέα Κρήνη και στην Καλαμαριά. Καθοδηγεί πνευματικά κλήρο και λαό τοπικής Εκκλησίας, που είναι γεμάτη με πόνο, με μνήμες προσφυγικές, αλλά και με δυνατή την πίστη στον Θεό και στην Εκκλησία.  

Στην μνήμη της εις διάκονον χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου ο περικαλλής ιερός ναός των Ταξιαρχών στην Καλαμαριά γέμισε πιστούς, για να συμμετάσχουν στην ιερά αγρυπνία.

Τον Μητροπολίτη κ. Ιουστίνο -στην πανηγυρική αγρυπνία- πλαισίωσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Καλαμαριά για πνευματικές συνάξεις, και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ακούστε το ηχητικό με την ομιλία του Γέροντα Εφραίμ.

Επίσης το «παρών» έδωσαν ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και πιστοί κάθε ηλικίας από διάφορες περιοχές της πόλης.

        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων