31/12/2023 31/12/2023 Στην κατάμεστη, από πλήθος λαού, πλατεία του “Προσφυγικού Ελληνισμού”, στην καρδιά της Καλαμαριάς, πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, η κοπή της Βασιλόπιτας, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Η ανοιχτή, στο λαό, κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων, αφιερωμένες στη συμπλήρωση 50 χρόνων (1974-2024) από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως....
31 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2023 - 9:26

Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος: Ευχές για ενότητα και ομοψυχία για το νέο έτος

Διαδώστε:
Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος: Ευχές για ενότητα και ομοψυχία για το νέο έτος

Στην κατάμεστη, από πλήθος λαού, πλατεία του “Προσφυγικού Ελληνισμού”, στην καρδιά της Καλαμαριάς, πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, η κοπή της Βασιλόπιτας, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Η ανοιχτή, στο λαό, κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων, αφιερωμένες στη συμπλήρωση 50 χρόνων (1974-2024) από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την όλη πανηγυρική ατμόσφαιρα λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Καλαμαριάς, αλλά και της ευρυτέρας περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Τσαμπατζιδη.

Με μεγάλη επιτυχία αποδόθηκαν κάλαντα Πρωτοχρονιάς και τραγούδια. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που η χορωδία τραγούδησε, σε πρώτη εκτέλεση, ύμνο αφιερωμένο στα 50 χρόνια της Μητροπόλεως, σε στίχους και μελοποίηση του οικείου Επισκόπου κ. Ιουστίνου.

Εν συνεχεία, υπό τον ήχο του τραγουδιού «Σκυτάλη», οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες μεταλαμπάδευσαν φλόγα σε 50 δάδες, όσα και τα χρόνια της Μητροπόλεως, τις οποίες κρατούσαν παιδιά των ενοριών.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Ιουστίνο, ο οποίος ευχαρίστησε άπαντες τους παρευρισκομένους. Ευχήθηκε, δε, καταλλήλως για την έλευση του νέου έτους, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ενότητα και της ομοψυχία, αρετές απαραίτητες για την επιτυχία κάθε έργου.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους εκτέλεσαν τα χορευτικά τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Σε όλους τους παρευρισκομένους προσφέρθηκαν σαλέπι, ζεστό κρασί, λουκουμάδες και σουβλάκια.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων