11/01/2024 11/01/2024 Έκκληση να αφυπνιστούμε ως κοινωνία και να γίνει κάτι με το θλιβερό φαινόμενο των καθημερινών ανθρωποκτονιών έκανε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ο οποίος σήμερα προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της 41χρονης Γεωργίας η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ούσα έγκυος.  Ο Σεβασμιώτατος από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νέας Κρήνης,...
11 Ιανουαρίου, 2024 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2024 - 15:17

Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος: “Θλιβερό κάθε μέρα να ακούμε για ανθρωποκτονίες. Κάτι πρέπει να γίνει, να αφυπνιστούμε”

Διαδώστε:
Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος: “Θλιβερό κάθε μέρα να ακούμε για ανθρωποκτονίες. Κάτι πρέπει να γίνει, να αφυπνιστούμε”

Έκκληση να αφυπνιστούμε ως κοινωνία και να γίνει κάτι με το θλιβερό φαινόμενο των καθημερινών ανθρωποκτονιών έκανε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ο οποίος σήμερα προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της 41χρονης Γεωργίας η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ούσα έγκυος. 

Ο Σεβασμιώτατος από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νέας Κρήνης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι όλοι βαθιά θλιμμένοι για το τραγικό περιστατικό, ενώ τόνισε ότι πρέπει να προβληματιστούμε και να αλλάξουμε πράγματα στη δομή της κοινωνίας.

“Είμαστε πολύ θλιμμένοι για το θλιβερό αυτό περιστατικό. Για τον φόνο αυτό δυο αθώων ανθρώπων, ενός εμβρύου που βρισκόταν μέσα στην κοιλιά της μάνας του και μιας ζωής που έφυγε τόσο άδικα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει πάλι σαν κοινωνία να βρούμε τον βηματισμό μας. Πρέπει να προβληματιστούμε και να αλλάξουμε πράγματα στην δομή της κοινωνίας. Να σταματήσουμε πλέον να γκρεμίζουμε ξεριζώνοντας αρχές και ιδανικά. Πρέπει να δώσουμε στον άνθρωπο και πάλι όρεξη για ζωή. Να αγαπήσει την ζωή, να μην μισεί την ζωή. Πρέπει να δώσουμε στον άνθρωπο όραμα και αυτό είναι υποχρέωση και της Εκκλησίας, αλλά και της εκάστοτε Πολιτείας”, είπε.

Ο Σεβασμιώτατος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν γνώριζε προσωπικά το θύμα και απάντησε ότι: “την ήξερα από το πρόσωπο, για την οικογένειά της  είχα ακούσει ότι είναι μια έντιμη οικογένεια, είχαν ένα ψαράδικο εδώ στην γειτονιά και ήρθε ως “κεραυνός εν αιθρία”, αν και αυτή η έκφραση φαίνεται έτσι λίγο ντεμοντε, ακούμε κάθε μέρα ανθρωποκτονίες. Είναι θλιβερό. Κάτι πρέπει να να γίνει, κάπως πρέπει να αφυπνιστούμε”.

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων