13/08/2023 13/08/2023 Με κατάνυξη τελέστηκαν τα «βγάσματα» της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, στον ομώνυμο περικαλλή ιερό Ναό, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Του εσπερινού της Κυριακής και της ιεράς παρακλήσεως προέστη ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, συνευχομένου του, εν Καλαμαριά παρεπιδημούντος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλικαρνασσού κ. Ανδριανού. Μετά το πέρας των ιερών...
13 Αυγούστου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2023 - 10:50

Νέα Μηχανιώνα: Τα «βγάσματα» της θαυματουργού ιεράς εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης

Διαδώστε:
Νέα Μηχανιώνα: Τα «βγάσματα» της θαυματουργού ιεράς εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης

Με κατάνυξη τελέστηκαν τα «βγάσματα» της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, στον ομώνυμο περικαλλή ιερό Ναό, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Του εσπερινού της Κυριακής και της ιεράς παρακλήσεως προέστη ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, συνευχομένου του, εν Καλαμαριά παρεπιδημούντος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλικαρνασσού κ. Ανδριανού.

Μετά το πέρας των ιερών Ακολουθιών και προ της Απολύσεως τελέστηκαν τα «βγάσματα» της θαυματουργού εικόνος, εν ιερά λιτανεία, εντός του ιερού Ναού, προπορευομένων των λαμπαδούχων, των εξαπτερύγων, των ιερέων, των επισκόπων, των δε διακόνων θυμιαζόντων το Θεομητορικό Εκτύπωμα.

Στο τέλος της ιεράς λιτανείας, η ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε στο πανηγυρικό θρονί Της, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι πλήθος πιστού λαού προσήλθε και κατέκλυσε τον υπερμεγέθη ιερό Ναό, εκφράζοντος και δι’ αυτού του τρόπου την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων