02/10/2022 02/10/2022 Έναν ακόμη νέο και πιστό εργάτη του Αμπελώνα του Κυρίου απέκτησε το πρωί της Κυριακής, 2 Οκτωβρίου, η προσφυγική Μητρόπολη της Καλαμαριάς με την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Αντωνίου Κοτρόνη, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς. Καλαμαριά: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο οικείος ποιμενάρχης,...
02 Οκτωβρίου, 2022 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2022 - 17:51

Νέος διάκονος στην Μητρόπολη Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Νέος διάκονος στην Μητρόπολη Καλαμαριάς

Έναν ακόμη νέο και πιστό εργάτη του Αμπελώνα του Κυρίου απέκτησε το πρωί της Κυριακής, 2 Οκτωβρίου, η προσφυγική Μητρόπολη της Καλαμαριάς με την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Αντωνίου Κοτρόνη, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς.

Καλαμαριά: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους.

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος στην ομιλία του αναφέρθηκε με πατρικά λόγια στο νέο διάκονο και στη συνέχεια του τόνισε την αξία του ράσου, του ενδύματος του κληρικού, του ράσου, που μπορεί να φαίνεται ταπεινό και ασήμαντο, αλλά σε εποχές δύσκολες έγινε φλάμπουρο και σημαία βαμμένη στα αίματα Αγίων και μαρτύρων της πίστεως.

“Επέλεξες να γίνεις ιερέας σε μία δύσκολη εποχή όμως μην ξεχνάς ότι για την εκκλησία όλες οι εποχές είναι δύσκολες. Επέλεξες να φορέσεις το ράσο, ένα ράσο που μπορεί να φαίνεται μαύρο αλλά έχει κόκκινο χρώμα.

Κόκκινο από τα μαρτυρικά αίματα των Αγίων ιερέων που μαρτύρησαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία.

Αυτό το ράσο που φοράς να θυμάσαι ότι το φόρεσε ο Γρηγόριος Ε’ όταν απαγχονίστηκε στην κλειστή πύλη της Κωνσταντινουπόλεως από τους Τούρκους.

Αυτό το ράσο που φοράς το φόρεσε ο Αθανάσιος Διάκος και ο Γρηγόριος Δικαίος και μαρτύρησαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία.

Αυτό το ράσο που φοράς το φόρεσε και μαρτύρησε ο Σαλώνων Ησαϊας κατά την έξοδο του Μεσολογγίου.

Αυτό το ράσο το φόρεσε ο Χρυσόστομος Σμύρνης και έβαψε με το αίμα του τα καλντερίμια της Σμύρνης σε εκείνη την αποφράδα ημέρα της καταστροφής της Σμύρνης από τον τουρκικό λαό.

Αυτό το ράσο παιδί μου να το τιμήσεις και να το κρατήσεις λευκό και καθαρό από κάθε ρύπους σαρκός και πνεύματος”.

Πριν την απόλυση ο οικείος ποιμενάρχης προχείρισε, σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του ναού π. Ηλία Παππά, σε πνευματικό τον π. Ιωάννη Ανεστόπουλο, και σε αναγνώστη τον κ. Αθανάσιο Κατζιγκά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων