29/10/2023 29/10/2023 Με την πρέπουσα λαμπρότητα τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς τη Θεομητορική και Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Το απόγευμα της παρααμονής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μικρού Εμβόλου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως. Στο τέλος του Εσπερινού...
29 Οκτωβρίου, 2023 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2023 - 11:09

Ο διπλός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Ο διπλός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Με την πρέπουσα λαμπρότητα τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς τη Θεομητορική και Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Το απόγευμα της παρααμονής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μικρού Εμβόλου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των πεσόντων πατέρων και αδελφών ημών, κατά το ‘Επος του 1940.

Ανήμερα της εορτής, επίκεντρο των λατρευτικών Ακολουθιών ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Θείας Μεταμορφώσεως, όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ακολούθησε η Δοξολογία για την Εθνική Εορτή, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής, αλλά και μαθητών των σχολείων.

Στον εόρτιο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε το μεγαλείο της θυσίας των προγόνων μας και αναφέρθηκε εκτενώς στην αξία της πίστεως, της πατρίδος και της οικογένειας, ως ανυπέρβλητους και υπέρτατους θεσμούς, που θα πρέπει να διέπουν διαχρονικά τη ζωή των Ελλήνων.

Τέλος, τελέστηκε Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση και ακολούθησε παρέλαση στην παρακείμενη παραλιακή οδό, στην οποία παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης.


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων