03/04/2023 03/04/2023 Με την πληθωρική συμμετοχή του πιστού λαού της Καλαμαριάς τελέσθηκε ο τελευταίος κατανυκτικός εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Ως εμβριθής θεολόγος και άριστος αγιογραφικός μελετητής αναφέρθηκε διεξοδικά στους συνεργούς του Αποστόλου Παύλου αναπτύσσοντας το θέμα που του ζητήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη...
03 Απριλίου, 2023 - 11:34

Ο Εδέσσης Ιωήλ ομιλητής στον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό στην Καλαμαριά

Διαδώστε:
Ο Εδέσσης Ιωήλ ομιλητής στον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό στην Καλαμαριά

Με την πληθωρική συμμετοχή του πιστού λαού της Καλαμαριάς τελέσθηκε ο τελευταίος κατανυκτικός εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ως εμβριθής θεολόγος και άριστος αγιογραφικός μελετητής αναφέρθηκε διεξοδικά στους συνεργούς του Αποστόλου Παύλου αναπτύσσοντας το θέμα που του ζητήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, «Θεοῦ ἐσμεν συνεργοί (Κορ. Α ́ 3,9) – Οἱ συνεργάτες τοῦ ἀποστόλου Παύλου”.

Με την εισήγηση αυτή έκλεισε ο κύκλος των ομιλιών των κατανυκτικών εσπερινών που ήταν αφιερωμένος στον Απόστολο των εθνών Παύλο, στον οποίο είναι αφιερωμένο όλο το κατηχητικό έτος με απόφαση του Μητροπολίτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων