06/11/2023 06/11/2023 Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε χθες, Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης π. Νικηφόρου Μανάδη, του ιεροκήρυκος της...
06 Νοεμβρίου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2023 - 8:26

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε χθες, Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης π. Νικηφόρου Μανάδη, του ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης π. Κωνσταντίνου Φουντουκίδη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας π. Αυγουστίνου Αυξωνίδη και ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως.

Τη διακονία του λόγου, εν πληθούση Εκκλησία, ανέλαβε ο φιλοξενούμενος Αρχιερεύς, ερμηνεύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Με λόγο μεστό και θεολογικό παρουσίασε πέντε σημεία της ευαγγελικής περικοπής, επισημαίνοντας την αξία της μετάνοιας, ως βέβαιο μέσο της εισόδου μας στην αιώνια ζωή.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της προσφυγικής Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος υποδέχθηκε με θερμούς λόγους και αδελφική αγάπη τον νέο Μητροπολίτη της γενέτειράς του, ευχόμενος η ποιμαντορία του να είναι άλυπος και καρποφόρος. Πρόσφερε δε, εκ μέρους του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού, συμβολικό δώρο, ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Ο κ. Ειρηναίος αντιφώνησε με θερμούς λόγους, ευχαριστώντας τον οικείο Ποιμενάρχη για την ειλικρινή και έκδηλη αγάπη του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων