06/10/2023 06/10/2023 Το απόγευμα της Πέμπτης, 5ης Οκτωβριου, ο Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος υποδέχθηκε στο φιλόξενο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νεας Κρήνης, τις διευθύντριες και τους διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο οικείος Ποιμενάρχης καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς, απευθύνοντάς τους λόγο πατρικό και συμβουλευτικό. Επεσήμανε την αξία της...
06 Οκτωβρίου, 2023 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2023 - 11:34

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς με τους Διευθυντές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς με τους Διευθυντές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το απόγευμα της Πέμπτης, 5ης Οκτωβριου, ο Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος υποδέχθηκε στο φιλόξενο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νεας Κρήνης, τις διευθύντριες και τους διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο οικείος Ποιμενάρχης καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς, απευθύνοντάς τους λόγο πατρικό και συμβουλευτικό. Επεσήμανε την αξία της εκπαίδευσης στη σημερινή εποχή, το μέγεθος της ευθύνης της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και την πίστη στο Θεό, ως δομικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Ευχαρίστησε θερμά τους διευθυντές και τις διευθύντριες για την μέχρι τώρα συνεργασία τοπικής Εκκλησίας και σχολικών μονάδων και πρότεινε τη συνέχιση της αγαστής αυτής συνεργασίας.

Στη συνέχεια η υπεύθυνη του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας, κ. Κλεοπάτρα Οικονόμου, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τα προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεως, «κανένα παιδί χωρίς πρωινό στο σχολείο» «κανένα παιδί χωρίς μεσημεριανό στο σχολείο» και «κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη», ενώ ο γενικός υπεύθυνος σχέσεων τοπικής Εκκλησίας και εκπαιδευτικών μονάδων, Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Τσιπούρας, αναφέρθηκε σε ειδικότερα θέματα συνεργασίας Εκκλησίας και Σχολείου και παρουσίασε τους ανά σχολείο υπευθύνους ιερείς.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας τοπικής Εκκλησίας και σχολικών μονάδων.

Τέλος, η Ιερά Μητρόπολη παρέθεσε δεξίωση προς τιμή των εκλεκτών προσκεκλημένων και δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους εκπαιδευτικούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων