26/03/2023 27/03/2023 Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μικρού Εμβόλου (Καραμπουρνάκι), Καλαμαριάς. Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Το θείο λόγο κήρυξε, και...
26 Μαρτίου, 2023 - 10:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 19:27

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης για την άρρηκτη σχέση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης για την άρρηκτη σχέση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μικρού Εμβόλου (Καραμπουρνάκι), Καλαμαριάς.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Το θείο λόγο κήρυξε, και στις δυο ιερές Ακολουθίες, ο Σεβασμιώτατος, ερμηνεύοντας, στον μεν Εσπερινό, την αρχή του Απολυτίκιου της εορτής «Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον, καί τοῦ ἀπ᾽ αἰῶνος Μυστηρίου ἡ φανέρωσις», στην δε Θεία Λειτουργία την Ευαγγελική περικοπή του Ευαγγελισμού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε η πανηγυρική Δοξολογία, παρόντων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αρχών της Καλαμαριάς και πλήθους κόσμου. Και στη Δοξολογία, ολιγόλεπτη ομιλία εκφώνησε, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, εστιάζοντας τον λόγο του στην άρρηκτη σχέση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού.

Στο προαύλιο του Ιερού Ναού τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο αποκαλυπτήρια προτομής του εθνεγέρτη Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Να σημειωθεί ότι, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμεναρχη, στις εορτές του Ευαγγελισμού, ήταν ο Δίκαιος της Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος, Σκήτης Κουτλουμουσίου, Αγίου Όρους, Γέρων Χρυσόστομος, ο οποίος κόμισε, στην Καλαμαριά, το αγιορειτικό ύφος μελωδήσεως, κατά τη Δ’ Στάση των Χαιρετισμών, την οποία έψαλλε μετά μεγάλης συγκινήσεως και μεγαλοπρέπειας.

Παραμονή της διπλής εορτής

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιουστίνου, με τη συμμετοχή πλήθους Ιερέων και πιστού λαού.

      

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων