20/08/2021 20/08/2021 Μέσα σε κλίμα μεγάλης χαράς και ευλογίας, με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, αλλά με ξεχωριστό κέφι και παιδικά χαμόγελα που αποτυπώνουν μοναδικές αναμνήσεις, ολοκληρώνονται οι κατασκηνωτικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Με το ανύστακτο ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη ποιμαντική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου, π. Ιουστίνου, παιδιά, νέοι και στελέχη είχαν την...
20 Αυγούστου, 2021 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2021 - 21:15

Ολοκληρώνονται οι κατασκηνωτικές δράσεις της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης

Διαδώστε:
Ολοκληρώνονται οι κατασκηνωτικές δράσεις της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης

Μέσα σε κλίμα μεγάλης χαράς και ευλογίας, με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, αλλά με ξεχωριστό κέφι και παιδικά χαμόγελα που αποτυπώνουν μοναδικές αναμνήσεις, ολοκληρώνονται οι κατασκηνωτικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Με το ανύστακτο ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη ποιμαντική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου, π. Ιουστίνου, παιδιά, νέοι και στελέχη είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες ζωής, γεμάτες αγάπη Χριστού, μέσα από την υλοποίηση του Προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη».

Οι συμμετέχοντες, μέσα από συνεχόμενες τετραήμερες εξορμήσεις και δράσεις, απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες βιωματικής μάθησης με θεματικό άξονα τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και τη γνωριμία με την ιστορία της προσφυγικής Καλαμαριάς.

Μέσα από στοχευμένες δράσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις γνώρισαν ιστορικά σημεία της πόλης, το μικρό και μεγάλο έμβολο, τον υδροβιότοπο του Αγγελοχωρίου, Νεομάρτυρες και τιμωμένους Αγίους της Μητροπόλεως, σπουδαίους αλλά και αφανείς ήρωες της επανάστασης.

Η παρουσία, η προσευχή και ο πατρικός λόγος του Σεβασμιωτάτου στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα συνέβαλε καταλυτικά στη δημιουργία μιας ζεστής πνευματικής ατμόσφαιρας.

Με ενθουσιασμό και παλμό, οι κατασκηνωτές προετοίμασαν και παρουσίασαν ύμνους, δρώμενα, κραυγές, συνθήματα, τραγούδια που έγραψαν αλλά και μουσικές συνθέσεις του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς όλους, και ιδιαιτέρως στους στενούς του συνεργάτες και εθελοντές της Μητροπόλεως που αγκαλιάζουν και διακονούν με πολλή αγάπη και αυτή τη νέα δράση.

Ξεχωριστή στιγμή, αποτέλεσε η επίσκεψη του π. Θεολόγου Αλεξανδράκη, Αναπλ. Διευθυντού του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συμμετείχε στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα και αναφέρθηκε με ένθερμο λόγο στη στενή συνεργασία του Ιδρύματος με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς πάνω στη συγγραφή οδηγού νέων πιστοποιημένων προγραμμάτων που αφορούν στην επιμόρφωση νέων στελεχών της Εκκλησίας σε ζητήματα αιχμής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί όλα τα στελέχη των Κατασκηνώσεων ολοκλήρωσαν πιστοποιημένη επιμόρφωση Exedra Mark 1911 που υλοποιήθηκε στο «Προκόπειο» Πολυδύναμο Κέντρο στην Καλαμαριά και ότι στο πλαίσιο των καθημερινών δράσεων, κλιμάκιο της Νεανικής Χορωδίας προετοιμάζεται για τη μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων