04/10/2023 05/10/2023 Με επιτυχία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, το Ζ’ κατά σειρά Ενιαύσιο Ιερατικό της Συνέδριο το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου 2023. Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν, από το απόγευμα της 1ης ημέρας, στο «Προκόπειο» Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο, ενώ το πρωί της επόμενης ημέρας συνεχίστηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο «Παναγία η Φιλανθρωπινή» του...
04 Οκτωβρίου, 2023 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2023 - 1:40

Ολοκληρώθηκε το Ζ’ Ενιαύσιο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε το Ζ’ Ενιαύσιο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Με επιτυχία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, το Ζ’ κατά σειρά Ενιαύσιο Ιερατικό της Συνέδριο το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου 2023.

Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν, από το απόγευμα της 1ης ημέρας, στο «Προκόπειο» Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο, ενώ το πρωί της επόμενης ημέρας συνεχίστηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο «Παναγία η Φιλανθρωπινή» του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, αναγνώσθηκαν τα μηνύματα της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, υπό των εκπροσώπων τους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, αντιστοίχως.

Στις εισηγήσεις που ακολούθησαν διακεκριμένοι κληρικοί και καθηγητές Πανεπιστημίου έθεσαν επί τάπητος το σημαντικό ζήτημα της διακονίας μέσα στην ενορία, μέσα σε έναν κόσμο μεταβαλλόμενο και ταχύτητα εξελισσόμενο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο φετινό συνέδριο οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να εργαστούν σε ομάδες με συγκεκριμένη θεματολογία και να εκφράσουν, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες στη διακονία τους στις ενορίες τους.

Να σημειωθεί ότι προ της ενάρξεως της 2ας ημέρας του Συνεδρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος λειτούργησε στο παρεκκλήσιο του ιδρύματος, του θείου λόγου διακονούντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Μιχαήλ Τσαντήλα.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με γεύμα στην τράπεζα του Κέντρου και, εν συνεχεία, οι σύνεδροι μετέβησαν στο Καθολικό του Κοινοβίου, όπου ετελέσθη Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων