06/05/2021 06/05/2021 Η Αγία ένδοξος νεομάρτυς Αργυρή, από την Προύσα, απέκτησε στην Καλαμαριά το δικό της σπίτι. Προνοία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και με τη συνδρομή ευλαβών χριστιανών ανεγείρεται στην Κηφισιά Θεσσαλονίκης Ιερός Ναός εις τιμήν των Αγίων Χαραλάμπους και Αργυρής της νεομάρτυρος, η μνήμη της οποίας τιμάται στις...
06 Μαΐου, 2021 - 17:37
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2021 - 17:49

Η Αγία Αργυρή απέκτησε στην Καλαμαριά το δικό της σπίτι

Διαδώστε:
Η Αγία Αργυρή απέκτησε στην Καλαμαριά το δικό της σπίτι

Η Αγία ένδοξος νεομάρτυς Αργυρή, από την Προύσα, απέκτησε στην Καλαμαριά το δικό της σπίτι. Προνοία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και με τη συνδρομή ευλαβών χριστιανών ανεγείρεται στην Κηφισιά Θεσσαλονίκης Ιερός Ναός εις τιμήν των Αγίων Χαραλάμπους και Αργυρής της νεομάρτυρος, η μνήμη της οποίας τιμάται στις 30 Απριλίου και εάν συμπέσει με την Μ. Εβδομάδα ή την Μ. Τεσσαρακοστή, όπως φέτος, η τιμή της μεταφέρεται την Λαμπροτρίτη.

 

Τα έργα του Ιερού Ναού προχώρησαν σημαντικά, ώστε κατέστη δυνατόν το εσπέρας της Λαμπροδευτέρας να τελεστεί Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και το πρωί της Λαμπροτρίτης Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιουστίνου παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλλη και πλήθους προσκυνητών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος επιχείρησε τη σύγκριση της εποχής των νεομαρτύρων με τη δική μας, επισημαίνοντας ότι τα σημερινά παιδιά δεν έχουν παράδειγμα, καθώς οι νέες γενιές Χριστιανών ακούν μόνο λόγια από τους μεγαλύτερους και δεν βλέπουν έργα. «Η μάνα της Αγίας Αργυρής πήγε μαζί της στη φυλακή και πέθανε από τον καημό της», είπε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας ότι δεν της είπε ποτέ να αλλαξοπιστήσει, για να ζήσει, αλλά την ενίσχυε στον αγώνα της. Ακούστε το πολύ ωφέλιμο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:  

Τα έργα ανεγέρσεως δεν έχουν σταματήσει από την θεμελίωση έως σήμερα, που ολοκληρώθηκε η κατασκευή της εμφανούς, ξύλινης κεραμοσκεπής. Καλούνται όσοι δύνανται και επιθυμούν να συνδράμουν να καταθέτουν την αγάπη τους στον τραπεζικό λογαριασμό GR3101102190000021929600282 Εθνική Τράπεζα (Δικαιούχος Ιερά Μητρόπολις Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς).

Επίσης, η Αγία Αργυρή ήταν μοδίστρα και θεωρείται η προστάτις των μόδιστρων και των ραφτριών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων