23/08/2022 24/08/2022 Νέα Μηχανιώνα: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, του Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθονίκου, του Επισκόπου Απαμείας κ. Παισίου του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του συμπροσευχομένου στο ιερό βήμα Μητροπολίτη Βρυούλων κ. Παντελεήμονος,...
23 Αυγούστου, 2022 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2022 - 0:32

Πανηγύρισε η Παναγία Φανερωμένη στη Νέα Μηχανιώνα

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Παναγία Φανερωμένη στη Νέα Μηχανιώνα
  • Νέα Μηχανιώνα: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, του Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθονίκου, του Επισκόπου Απαμείας κ. Παισίου του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του συμπροσευχομένου στο ιερό βήμα Μητροπολίτη Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, κορυφώνονται σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα.

Τους αρχιερείς πλαισίωσαν πλειάδα Ιερέων και διακόνων από διάφορες Ιερές Μητροπόλεις.

Στον Ιερό ναό παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, των στρατιωτικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πλήθος ευσεβών πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.

 

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς τους δυο συνοδικούς αρχιερείς Κασσανδρείας Νικοδήμο και Σερρών Θεολόγο. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Mητροπολίτη Βρυούλων Παντελεήμων και τους Θεοφιλέστατους Επισκόπους. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ιερείς τους ιεροψάλτες καθώς και όλους όσους συνέδραμαν για την πανήγυρη. Θερμές ευχαριστίες ανέπεμψε και στις αρχές του τόπου καθώς και στα σώματα ασφαλείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαοθάλασσα για την Παναγία στη Νέα Μηχανιώνα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων